In afara de penal, unde nu sunt sanse sa fie condamnati, pe civil, cum poate fi tras la raspundere un functionar public care refuza indeplinirea obligatiilor de serviciu?
In principiu, refuza constatarea contraventiilor si implicit amendarea unor smecheri.
E vorba de functionari primarie si de politie.
Atata vreme cat statul (adica noi) vom plati cheltuielile de judecata, pe ei ii doare la basca.
Institutiile ii apara ca doar deh, ... stim si noi ce e pe acolo.
Si cetateanul e atacat si lovit in interesele sale, mereu.
Domnilor, ma bazez pe dvs. ca ma puteti ajuta si la acest necaz. Domnule, unii de la parter cu o firma si unii de la subsol, vreo 15 in total, nu fumeaza in incaperile lor din bloc si ies la scara blocului pe scari sa fumeze, sa bea cafele si alte bauturi. Stau pe scari, este oribil. Politia si primaria se spala pe maini, asociatia de proprietari nu a dat acord dar administratorul cu care sunt prieteni, fara acordul nostru, le-a pus un cos de gunoi mare tocmai acolo unde se aduna la birt. Este pentru un bloc nou si elegant, jenant sa vii acasa si sa ii rogi sa se dea la o parte de pe scara.
Ce se poate face, va rog? Am de gand sa dau in judecata pe cine o fi nevoie, poate politia sau poate primaria pentru ca stiu ca legea nu permite sa transforme proprietatea comuna dupa vointa proprie si cine sa ii opreasca? Primii care ar putea ar fi politia, nu? Nici nu stiu de ce sa ma leg mai intai, ce lege.
Nu ma lasati, dati-mi va rog o idee. Multumesc frumos!!