Bună ziua .Mă aflu sub control judiciar de 30 zile iar acum s-a mai prelungit acest control judiciar cu încă 60zile ,pot demisiona de la locul de munca actual pt a îmi găsi un alt loc de munca?Angajatorul susține că nu îmi poate aproba demisia .
1. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.
Angajatorul are obligatia sa va inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
2. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia este considerata contraventie.
Potrivit art. 260 alin. (1) lit. n) din Codul muncii, nerespectarea prevederilor legale privind inregistrarea de catre angajator a demisiei constituie contraventie si este sanctionata cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei de catre ITM.
3. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca)/Inspectia Muncii prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.