Buna dimineata, va prezint scuzele mele pt eventualul deranj dar am nevoie din nou de o lamurire. Doresc sa stiu in cat timp are obligatia angajatorul sa inregistreze demisia, si ce pot face eu daca acesta refuza sa o inregistreze. Ideea este in felul urmator: vinerea aceasta (28.07.2017) doresc sa ii prezint angajatorului meu demisia ( este ultima mea zi de concediu de odihna), pt ca incepand cu saptamana viitoare luni 31.08.2017 sa intru in perioada de preaviz. Pe mine ma interseaza sa stiu daca cererea de demisie trebuie sa o inregistreze in aceeasi zi in care eu imi depun demisia, si in cazul in care refuza sa o faca (din diverse motive), ce anume este de facut mai departe. Va multumesc frumos anticipat. O zi placuta va doresc.
In general, cererea de demisie se inregistreaza la data depunerii ei de catre salariat.
Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
Refuzul angajatorului de a inregistra demisia este considerata contraventie. Potrivit art. 260 alin. (1) lit. n) din Codul muncii, nerespectarea prevederilor legale privind inregistrarea de catre angajator a demisiei constituie contraventie si este sanctionata cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei de catre ITM.
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Salariat
secareanuioan
daca patronul ati da minim economie pe contract si verbal ati da mai mult ce se antampla.
daca patronul nu ati plateste orele suplimentare nici sambetele cu ... (vezi toată discuția)