avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioade grupa a doua nerecunoscute
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioade grupa a doua nerecunoscute

Buna ziua,
Ma numesc Hamuraru Daniela, am 58 ani, sunt absolventa a unei facultati tehnice in 1984 si am lucrat in perioada 20.09.1984 - 12.03.2018.
In data de 05.12.2017 am depus dosarul de pensionare anticipata partiala, decizia de pensionare a fost emisa pe data de 04.01.2018 dar la mine a ajuns pe 05.02.2018. Aceasta intarziere a fost generata de postas, care a dus plicul la alta adresa decat cea de domiciliu, si abia dupa o luna am intrat in posesia plicului continand decizia.
Intrand in posesia deciziei cu 30 zile intarziere, nu am mai avut cum sa o contest, deoarece am considerat ca nu am cum sa dovedesc faptul ca am primit-o tarziu, data postei m-ar fi contrazis.
Motivul pentru care doream sa o contest este faptul ca nu mi s-au recunoscut doua perioade de lucru in gr. a 2-a.
Intre documentele anexate cererii de pensionare era o adeverinta pentru gr. a 2-a pentru perioada 20.03.1989-13.04.1996, perioada cand am lucrat la o firma de instalatii constructii-montaj. Din aceasta adeverinta nu mi s-au recunoscut perioadele 20.03.1989-01.07.1990 si 01.10.1994-13.04.1996, motivatia fiind: "s-au fructificat in conditii normale de munca intr prin natura atributiilor de de serviciu func, Ord. /se regasesc la temeiul legal invocat". In periodale mentionate am fost incadrata in functia de inginer proiectant, respectiv sef birou marketing. Pe adeverinta este specificat temeiul juridic HG 1223/1990, pct. 3, Ord 50/1990.
Mentionez ca mi s-a inchis cartea de munca la respectivul angajator cu mentiunea ca perioada in perioada 20.03.1989-13.04.1996 am fost incadrata in grupa a 2-a de munca.
Intrebarea mea este daca mai pot face ceva, ce anume si daca am sanse de reusita.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:04, 12 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ar fi cazul meu as depune o cerere de revizuire in baza art.107(1) si (2) din legea 263/2010.
As incerca sa gasesc cateva motive, de ex:
-In momentul in care am intrat in posesia deciziei se depasise termenul de contestare.
-Nu am observat faptul ca anumiti ani de grupa II nu au fost luati in calcul(nefiind obligat sa cunosc legislatia).
.-Din alte motive sunt nemultumit de cuantumul pensiei.
Am dat doar cateva motive.
Puteti gasi altele(si altele).
Cererea de revizuire se depune impreuna cu un cupon de pensie si copie C.I.
Buna ziua,
Din pacate, din cauza unor probleme in familie, nu am mai avut cum sa cer recalculare.
Intre timp, am primit decizia de pensie pentru limita de varsta, decizie ce contine aceleasi perioade de grupa a II-a nerecunoscute, bineinteles.
Intrebarea este ce sanse am sa contest acum aceasta decizie, si daca da, care sunt pasii pe care sa ii urmez.
Multumesc.
Daca va mai incadrati, aici:
Legea 127/2019
Art.139
(1) Deciziile emise de casele teritoriale de pensii pot fi contestate, în termen de 45 de zile de la comunicare, la instanța judecătorească competentă.
(2) Deciziile emise de casele teritoriale de pensii în intervalul cuprins între data intrării în vigoare a prezentului articol și data intrării în vigoare a prezentei legi se contestă potrivit prevederilor alin. (1).
(3) Deciziile necontestate în termenul prevăzut la alin. (1) sunt definitive.

Da, ma aflu inca in perioada de 45 zile.
Credeti ca ar fi util sa apelez la un avocat in acest demers?
Multumesc.
Nu știu.
Este problema d-voastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valorificare grupa superioara de munca mimimuscoiu mimimuscoiu Adeverinta care atesta incadrarea in gr ii demunca nu a fost valorificata de catre CJP Bv pe motiv ca documentul justificativ prin care s a facut nominalizarea ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie pensionare lucyll lucyll Buna ziua, ma aflu in situatia in care trebuie sa contest, in termenul prevazut de lege, Decizia de pensionare emisa de catre Casa de pensii, prin care se ... (vezi toată discuția)
Buna seară! va rog,îmi poate spune cineva ce punct din ordinul ... Catalinaq Catalinaq Buna seara! Va rog,îmi poate spune cineva ce punct din ordinul 50 e pentru meseria de tamplar pentru pensionare grupa 2??? Va rog. Mulțumesc anticipat (vezi toată discuția)