Buna seara.Intr-o intersectie dirijată prin indicatoare are importanta categoria drumului , național sau judetean ? Politistul spune ca da. Îmi cer scuze.Am introdus in sectiunea gresită.
HG1391/2006
Art. 135. – Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere şi în
următoarele situaţii:
a) la intersecţia nedirijată atunci când pătrunde pe un drum naţional venind de pe un drum judeţean, comunal sau local;
b) la intersecţia nedirijată atunci când pătrunde pe un drum judeţean venind de pe un drum comunal sau local;
c) la intersecţia nedirijată atunci când pătrunde pe un drum comunal venind de pe un drum local
Altfel spus, intersectia dirijata stabileste exact prioritatea, in caz contrar nu ar avea sens sa fie dirijata.
Vinovat sau nu?
crismona
Buna ziua! Cumnatul meu a avut un accident de masina.Era intr-o localitate ,pe drumul principal(deci judetean) si a dat o masina , care iesea de pe o strada ... (vezi toată discuția)
Prioritate de dreapta
Focus1
Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ... (vezi toată discuția)