avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vinovat sau nu?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vinovat sau nu?

Buna ziua! Cumnatul meu a avut un accident de masina.Era intr-o localitate ,pe drumul principal(deci judetean) si a dat o masina , care iesea de pe o strada perpendiculara cu drumul judetean ,peste el.Singura victima a fost cumnatul meu .Masinile sunt irecuperabile.Intrebarea mea este:cine este vinovat?Nu era nici un semn de circulatie in zona ,pe care cumnatul sa nu il fi zarit.Politistii spun ca el ar fi vinovatul ,ceea ce mi se pare aiurea ,doar nu trebuie sa dai tu prioritate celor care ies de pe drumuri comunale ,din cate stiu.
Cel mai recent răspuns: Andreea Simon , Avocat 17:31, 3 Decembrie 2016
Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere şi în următoarele situaţii:

a) la intersecţia nedirijată atunci când pătrunde pe un drum naţional venind de pe un drum judeţean, comunal sau local;

b) la intersecţia nedirijată atunci când pătrunde pe un drum judeţean venind de pe un drum comunal sau local; (Art. 135 din Regulamentul de aplicare al OUG nr 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice)

Astfel, daca era o intersectie nedirijata, cumnatul Dvs. nu este vinovat de producerea accidentului. Va putea ataca in 15 zile procesul verbal. Il sfatuiesc sa angajeze un avocat.

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație pv accident rutier GRIGORE G GRIGORE G buna ziua. Duminica 27.08.2017 am fost implicata intr-un accidet rutier pe strada Teius intersectie cu strada Vaslui. Eu veneam pe prioritate pe starda Teius, ... (vezi toată discuția)
Prioritatea in intersecție cristina muntean cristina muntean Buna seara.Intr-o intersectie dirijată prin indicatoare are importanta categoria drumului , național sau judetean ? Politistul spune ca da. Îmi cer ... (vezi toată discuția)
Accident auto elmi1 elmi1 Buna ziua, Acum 3 zile am fost implicat intr-un accident rutier, accidentul s-a petrecut intr-un cartier rezidential, iar in acel cartier nu existau semne ... (vezi toată discuția)