avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract comodat versus inchiriere?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract comodat versus inchiriere?

Buna ziua,

detin ca persoana fizica un autoturism pe care o firma cu obiect de activitate rent-a-car doreste sa o inchirieze pe perioada determinata contra unei sume lunare. Acestia mi-au propus un contract de comodat, in care pot trece si suma si scadenta lunara, etc.
V-as ruga sa ma sfatuiti care este varianta optima si de ce, anume, sa inchei un c.de inchiriere sau un c.de comodat? Care este "mai valabil" in instanta in cazul neplatii din partea lpr a sumei lunare?
De asemenea, daca aveti idee, unde as putea gasi va rog un model cat mai complet pentru un contract, astfel ca sa introduc niste clauze ce asigura nu numai plata lunara, ci si remedierea defectiunilor / pagubelor aduse autovehiculului in perioada contractuala.
Va multumesc, un sfarsit de saptamana frumos tuturor :)
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 11:19, 21 Aprilie 2018
Esenta comodatului il constituie tocmai cedarea folosintei unui bun cu titly gratuit,deci nu aveti cum sa treceti ca primiti o suma de bani in schimb.Incheiati un contract de inchiriere ,solicitati sfatul unui profesionist ,contractele copiate de pe net nu pot sa acopere eventualele probleme ce pot sa apara,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere masina in regim de taxi Dalia Nico Dalia Nico Bună ziua. Doresc sa închiriez mașina, proprietate personala unei firme de taxi sau închiriere masini in schimbul unor beneficii financiare. Se poate face ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat CristinaKB CristinaKB Doresc sa dau în chirie un apartament și sa închei un contract de comodat, întreabă mea este : fiind un contract cu titlu gratuit există posibilitatea ca ... (vezi toată discuția)
Inchiriere masina proprietar persoana fizica catre firma la care sunt asociat blc2001ro blc2001ro Buna ziua. Acum cu programul Rabla, ma gandesc sa imi cumpar o masina ca persoana fizica (avantaj tichete rabla, diferite reduceri) si apoi sa mi-o inchiriez ... (vezi toată discuția)