Este un motiv de anulare a unei hotarari judecatoresti pentru faptul ca instanta a amanat pronuntarea peste termenul legal de 15 zile conf. art 396 alin 1 din Ncpc ? Trebuia sa se pronunte pe 14.03.2018 si a amanat pronuntarea de cateva ori pronuntandu-se deabia pe data de 18.04.2018, deci dupa 34 de zile.
Nu exista nici un motiv de anulare ,amanarile de pronuntare se dispun cand judecatorul cauzei considera ca este o cauza complexa,datorita volumului mare de cauze sau din alte motive.Nu exista nici un temei legal pt anularea sentintei astfel cum nu este prevazut in textul indicat de dvs nici o sanctiune,Stati sa vedeti cand o da va motiveze in 5 ,6 luni sau chiar un an sentinta pronuntata ....
Multumesc pentru raspuns. Asta e Romanica! Judecatorii nu respecta procedura si nimeni nu le poate face nimic. Eu daca nu respect procedura sunt imediat pedepsit. Intr-adevar cu motivarile este si mai prost. Anul acesta am primit o motivare a sentintei dupa 7 luni de la pronuntare. Ce sens mai are codul de procedura daca judecatorii insisi i-l incalca cand vor muschii lor. Halal Justitie Damboviteana!!!
Si noi ca avocati suntem afectati de durata exagerat de mare in care judecatorii motiveaza hotararile pronuntate astfel incat va intelegem nemultumirea.
Termen pronuntare ?!?
MJJ
Buna seara.
Am si eu o intrebare : cat poate sa dureze pana un judecator se pronunta intr-un caz (penal)? O cunostinta a avut fondul pe 22 septembrie si s-a ... (vezi toată discuția)