Buna ziua ! Am fost injurat si amenintat in repetate randuri de catre patronul unui magazin , deoarece refuz sa imi parchez masina in alta parte decat in fata magazinului , locuinta mea fiind in aceasi cladire.
Ori de cate ori ies din curte striga dupa mine “ drogatule , gunoiule , iti rezolv eu masina”
Intrebarea mea ar fi urmatoarea : Pot depune plangere penala impotriva dansului? Ce sanse as avea sa castig ?
Am si martori , oameni de pe strada /trecatori care au auzit.
Multumesc anticipat si imi cer scuze daca nu am pus intrebarea unde trebuie !
viorel55
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
In spatiul public, ca platitor de taxe si impozite, puteti parca oriunde. Daca insa locul este platit si marcat atunci trebuie sa parcati in alta parte. Indiferent de situatie, civilizatia va obliga ca in timpul zilei sa-i lasati omului locul liber deoarece este dificil de facut aprovizionarea unui magazin cand furnizorul opreste duba la 20m distanta si tot personalul se plimba cu lazile cu marfa in brate pe trotuar . Cei care doresc sa sara din balcon direct in masina, pot sa-si cumpere o casa cu curte situatie in care au posibilitatea sa doarma cu masina in pat. Este dificil sa faci pe smecherul cand stai la bloc, iar o astfel de mentalitate este cocalareasca si imi pare rau ca va spun asta. La bloc regulile sunt altele. Ne ajutam unii pe altii pentru ca nu suntem suficient de bogati ca sa fim "smecheri". Pun pariu, ca ati fost injurat si pentru ca, in jurul masinii dumneavoastra parcate mai erau si alte locuri libere dar dumneavoastra doriti musai confruntare. Apropos, pe o scara de bloc sunt aprox 16 apartamente, deci posibil 16 masini. Daca toti ar dori sa aiba masina la intrarea in bloc cum faceti ? Parcati toti unul peste altul ?
Nu este loc de parcare . Parchez in marginea carosabilului . Si nici nu locuiesc la bloc ci la curte , dar nu vreau sa deschid /inchid poarta de 15 ori pe zi...
Dupa ce am adresat aceasta intrebare pe forum am facut si o plangere la politie , dânșii stabilind ca am tot dreptul sa parchez acolo , iar cei cu aprovizionarea nu au decat sa parcheze cativa metrii mai in fata sau mai in spate. Iar pentru injurii a fost amendat .
simt ca nu e un happy end. ati uitat ca parintii si vecinii nu ti-i poti allege. si sigur nu ati facut nimic sa ajungeti la o intelegere, simpu dealtfel, ca niste oameni civilizati cu ''bulletin de asfalt''. presimt ca o sa aveti multe intrebari fara raspuns daca veti continua tot asa. incercati sa aveti o discutie barbateasca cu ''vecinul'' dumneavoastra si veti vedea ca mai sunt si alte solutii de stingere a unui conflict. sigur el nu inchide magazinul si sigur nici dvs nu o sa va mutati ! mult success !