Am o problema mai delicata, zic eu.
M-am apucat sa renovez apartamentul in care ma voi muta, dupa moartea bunicii.
Ca la orice apartament nerenovat de pe vremea PCR sunt multe de facut, instalatii electrice, sanitare de inlocuit, pereti crepati care necesita reparare, faianta de dat jos, etc. .
Intr-o zi fiind in apartamentu cu activitati specifice, marcam o caramida cu un Multi-Cutter cu ascilatii, bate la usa fiul vecinului de palier ( am cel mult 2m de zid comun si eu eram in cealalta parte a ap) pe la 15:30 cu luare de pozitie amenintatoare referitor la zgomotul produs care se aude la el in casa ( B-dul pe care e ap. e unul din cele principale din oras), ora de liniste continunad cu jigniri, amenintari. I-am spus ca daca mai vorbeste asa ii inchid usa ,lucru care l-am si facut moment in care acesta a icnercat sa intre in ap peste mine, eu impingand si mai tare de usa acesta a dat cu pumul in usa indaoind-o si stricandu-i sistemul de inchidere. Am deschis usa, bineinteles a inceput cu alte amenintari mai grave decat primele, i-am spus sa plateasca usa (este inca in folie) dar degeaba. Ulterior am facut si o vizita la sectia de Politie.
Cum as putea sa continui renovarea, tot timpul am respectat L61/1991 Art. 2 ore liniste 13-14, astfel incat sa nu ne rupem capul unul altuia?
In primul rand in astefle de situatii este necesar sa informati oficial presedintele de asociatie ca in perioada X urmeaza sa desfasurati igienizarea/repararea apartamnetului cu micile deranjuri pe care le implica zgomtele sculelor
Este de preferat sa comunicati si vecinilor sau eventual sa afisati la vizierul scarii interventia la apartament
Trebiie obligatoriu sa respectati programul de liniste
Verificati programul de liniste adoptat de asociatia de proprietari in regulamentul de ordine interioara
Cu asociatia de proprietari e mai delicata situatia in sensul ca aproape nu mai exista asa ceva, este covocat de Primarie o adunare de urgenta ptr. a solutiona problema.
Vecinii stiu ca renovez apartamentul, incerc pe cat posibil sa nu fac zgonote cu diferite unelte.
Programul de liniste il respect, cf. L61/1991 ART.2 de la 13-14.
DAR, situatia o vad mult mai problematica: distrugere, amenintare cu moartea, violare de domiciliu + cele 2 dosare penale de pe rolul instantei ale faptuitorului.