avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la succesiune

Declaratie de renuntare la succesiune, pentru cei ce locuiesc in afara tarii, se face la consulat sau la un notar public din orasul (tara)respectiv (a) ?Fratii mei locuiesc la Roma si trebuiesc sa-mi trimita declaratie de renuntare la succesiune .Se poate face la un notar public dupa modelul tip editat de notarul roman sau trebuie facut la consulat ? Notarul roman recunoaste documentele legate de succesiune redactate de un notar strain, repet .declaratie de renuntare la succesiune ,dupa un modul notarial tip romanesc .,legalizat cu apostila ,apoi tradus si legalizat in Romania .Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
Isidor Robu, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:39, 21 Aprilie 2018
Ambele sunt valabile, dar e de preferat la consulat . Notarii straini nu fac acte dupa model romanesc si actele lor trebuie supralegalizate.
Au si Ambasada și Consulat in Roma.
Mai bine să le întocmească acolo, direct in limba romana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apostila oana01 oana01 Buna ziua, Sora mea doreste sa vanda un apartament. Momentan ea se afla in Spania. Am fost la un notar si mi-a spus ca ea trebuie sa trimita o procura de ... (vezi toată discuția)
Procura facuta in strainatate la consulat sau la notar public? ghitzarushul ghitzarushul As dori sa stiu daca procura facuta la cosulatul Romaniei in Franta este echivalenta cu procura facuta la un notar public (in Franta). Banuiesc ca cea facuta ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire hlli hlli Renuntare la mostenire. Am o singura sora care traieste in Canada. Mama noastra a decedat de curand. Sora mea doreste sa renunte la mostenire. Nu avem ... (vezi toată discuția)