avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa procedez?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa procedez?

Buna ziua,as vrea o parere,un sfat!vecinii mei au plecat in alta tara si casa sa vandut.Doamna care a cumparat are o firma funerara si a inceput renovarea casei cu idee de a deschide o capela pentru morti!Am facut o plangere la politie deoarece casele noastre sunt lipite si nu avem cum sa traim in curte langa capela mortuara. Am fost chemati la politie pentru o declaratie si noi si doamna,afland probabil ca noi suntem impotriva a inceput sa ne ameninte pe strada si sa ne injure! pentru ca nu avem martori nu o putem da in judecata si nu putem trai in continuare in acest calvar! va rog sa ne ajutati
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
Mihael74, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihael74 , utilizator 20:03, 22 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
HG nr. 741 din 12 octombrie 2016 pentru aprobarea Normelor tehnice și sanitare privind serviciile funerare, înhumarea, incinerarea, transportul, deshumarea și reînhumarea cadavrelor umane, cimitirele, crematoriile umane, precum și criteriile profesionale pe care trebuie să le îndeplinească prestatorii de servicii funerare și nivelul fondului de garantare si NORMELE TEHNICE ȘI SANITARE din 12 octombrie 2016 privind serviciile funerare, înhumarea, incinerarea, transportul, deshumarea și reînhumarea cadavrelor umane, cimitirele, crematoriile umane, precum și criteriile profesionale pe care trebuie să le îndeplinească prestatorii de servicii funerare și nivelul fondului de garantare stipuleaza in Articolul 28 urmatoarele:
(1) Sălile de ceremonii funerare vor fi amplasate în incinta cimitirelor sau în afara acestora. Pentru sălile de ceremonii funerare amplasate în afara cimitirelor se asigură o distanță de minimum 20 metri de clădirile de locuit.
(2) Sălile de ceremonii funerare trebuie să fie prevăzute cu echipamente de climatizare, pentru asigurarea unei temperaturi ambientale de maximum 20°C în perioada anotimpului cald și trebuie astfel compartimentate pentru a asigura atât reducerea potențialelor riscuri epidemiologice, cât și intimitatea aparținătorilor.


Dvs puteti sa va opuneti pe mai multe cai, prin plangeri si petitii la organele competente, inclusiv printr-o actiune in instanta, insa in mod concret depinde cum o veti face. Avand in vedere riscul si durata, v-ar fi necesar suport de specialitate. Cat priveste amenintarea, puteti sa depuneti plangere la politie, amenintarea fiind fapta penala, insa aveti nevoie de probe, martori, inregistrari, etc.
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înmormântare Sanda L Sanda L Exista vreo durata minima de la data decesului, prevăzută de lege, înaintea căreia sa nu ai voie sa inhumezi decedatul? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Deshumare gina_with_the_jad@yahoo.com gina_with_the_jad@yahoo.com Ma numesc Gina fostul meu sot a murit anul trecut dar fiul meu acum vrea deshumare pentru al muta in alt cimitero dar eu nu sunt de acord ce poate sa faca el ... (vezi toată discuția)
Dezhumare din cauza degradarii FlorentinaFlori FlorentinaFlori Buna ziua!!! Va cer un sfat,o indrumare... Bunicul meu a fost inhumat in urma cu 6 ani,intr.o cripta care s.a degradat foarte tare si sta sa se prabuseasca ... (vezi toată discuția)