avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna ziua. sunt divorțat de 3 ani di as vrea sa deschid partajul in tribunal deoarece fosta mea soție nu vrea la notar pentru ca nu e de acord să împărțim bunurile asa cum e normal . am o casa la tara la 65km de oras care in acte valorează doar 25000lei dar in timp am băgat bani in ea si cred ca valorează mai mult dupa divort am mai făcut o bucătărie si o baie , as vrea sa aflu daca va intra în partaj toata casa ? si daca fac dovada că am băgat bani in ea cum s-ar împărți ? mai am o masina card e dauna totală pe numele ei si o tin in curte degeaba , și-a însușit banii de la dauna totală o valoare de 8500lei pe care i-a cheltuit , M-AR INTERESA CUM S-AR FACE PARTAJUL LA MASINA IN CAZUL ACESTA?? ea nu dorește să recunoască de acești bani. Avem si rate care dupa divort doar eu am plătit și aici mă interesează dacă se face imparțială de rate . Problema e ca eu am contribuit in timpul căsnicie cu mai mulți bani . va multumesc
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 15:45, 22 Aprilie 2018
Casa va fi evaluată de un expert desemnat de instanță și se va lua în calcul acea valoare. Casa ați cumpărat_o in timpul căsătoriei ?toate bunurile achiziționate în timpul căsătoriei se consideră comune și se împart egal între foștii soți.La fel și ratele achitate în timpul căsătoriei și creditul rămas de achitat.Daca aveți probe solide că ați contribuit mai mult decat soția la achiziția bunurilor cereți o cota parte mai mare de 50 la sută din masa partajabila
Tot ce afirmați unul sau altul trebuie probat

Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj samsungspica samsungspica Va rog sa ma lamuriti intr-o problema : 1. La partaj cum se face , se calculeaza valoarea bunurilor si se imparte la 2 ,sau dupa calcularea valorii bunurilor ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri imobile, proprii și comune, după o căsnicie de 15 ani: cum se împart și cum se socotește valoarea lor? Kmy kmy Kmy kmy Buna ziua ! Dupa o casnicie de 15 ani,am ajuns la partaj.Am locuit in apartamentul sotului(bun propiu al lui) si am facut impreuna imprumuturi in banca,bani ... (vezi toată discuția)
Mostenire chiliman chiliman sotia cu soacra au avut un ap inainte sa ne casatorim pe care l-au vindut in timpul casatoriei noastre bani i-am cheltuit eu si sotia infiintind 0 firma luind ... (vezi toată discuția)