avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... 2 ani stagiu - da, obligativitate inscriere in CCJ - ba
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

2 ani stagiu - da, obligativitate inscriere in CCJ - ba

Buna ziua,
Supun atentiei dvs. urmatorul aspect, rugandu-va a avea amabilitatea de a-mi formula raspunsuri obiective si de specilitate, privitor la exercitarea profesiei de cons. jur. Astfel, exista obligativitatea de a efectua un stagiu de 2 ani (cf. Art. 12, alin.1 din L 514/2003) dar nu exista o obligativitate de a te inscrie in vreo organizatie profesionala pt. a profesa. In situatia data, unde se va consemna faptul ca un consilier a efectuat stagiul de 2 ani (daca nu e inscris in CCJ), unde va efectua acest stagiu????? si cine-l va indruma pe viitorul consilier juridic????? daca, repet., NU EXISTA OBLIGATIVITATE DE INSCRIERE PT A PROFESA?
Sper sa obtin opinii obiective.
O zi placuta + succes!
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 00:05, 20 Noiembrie 2009
Acest lucur este lamurit de Statutul consilerilor juridici poe catr il putzti consulta
Stagiul se efectueaza la angajator (societate comerciala, institutie publica), iar acest lucru rezulta din cartea de munca, fara sa fie nevoie sa fii inscris in CCJ.
Consilierul juridic debutant este indrumat de ceilalti colegi mai cu vechime, in cazul in care exista.
Daca nu exista alti colegi cu vechime, se descurca si el cum poate, nu este obligatoriu sa aiba un indrumator, ca in cazul avocatilor.
Iti spun din proprie experienta.
situatia mea: Jurist - sunt angajat in functia de consilier juridic, nu m-am inscris intr-o organizatie profesionala, nu figurez pe tabloul consilierilor juridici nici definitivi, nici stagiari. Sunt in legalitate? pot profesa si semna actele S.C - ului? O pot reprezenta in instanta? Sunt singur pe post si ma zbat sa prind din mers tot ce inseamna exercitarea profesiei de consilier juridic. Vreau sa stiu daca trebuie sa ma inscriu in CCJ pt. a profesa.
Multumesc pt. raspunsurile oferite. Mi-au fost si-mi sunt de un real ajutor.
tudor9 a scris:

Sunt in legalitate?


Nu.

tudor9 a scris:

pot profesa si semna actele S.C - ului?


Da.

tudor9 a scris:

O pot reprezenta in instanta?


Da.

tudor9 a scris:

Vreau sa stiu daca trebuie sa ma inscriu in CCJ pt. a profesa.


Nu.
timi a scris:

tudor9 a scris:

Sunt in legalitate?


Nu.


Scuze ....Raspunsul corect este DA.

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma inscriu in uniunea colegiilor consilierilor juridici, dar nu pot pentru ca nu sunt angajata pe post, se poate si altfel? s_gianny26 s_gianny26 ce as putea face, vreau sa ma angajez ca si consilier juridic, dar am piedici pt ca nu sunt inscrisa in Uniune....mentionez ca abia am terminat masterul anul ... (vezi toată discuția)
Pot fi consilier juridic fără să fiu înscrisă în colegiul consilierilor juridici? andradagaburoi andradagaburoi Am si eu o nelamurire. Pot sa activez ca si consilier juridic fara sa fiu inscrisa in Colegiul Consilierilor Juridici? Am terminat facultatea de drept anul ... (vezi toată discuția)
Pasi pentru a deveni consilier juridic uksolution uksolution Buna ziua.Am o intrebare in legatura cu profesia de consilier juridic.Tomai am terminat facultatea de drept si as vrea sa stiu care sunt pasii pentru a deveni ... (vezi toată discuția)