avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident auto din culpă. Ce daune ar putea obține ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident auto din culpă. Ce daune ar putea obține victima și cine le va plăti?

Soțul lucrează ca șofer în cadrul unei companii. În data de 19.03.2018, în timpul desfășurării atribuțiilor de munca, a întrat cu mașina într-un tir fapt ce a rezultat distrugerea mașinii și rănirea colegului de servici. Menționez ca în acea noapte a plouat cu ghidata și carosabilul nu a fost curățat. Colegul sa ales cu o rana la picior ce a necesitat operație de introducere a unei tije. Soțul a avut trei coaste rupte și umărul dislocat. Va rog sa îmi spuneți dacă colegul cere daune în instanta ce suma ar putea obține și dacă soțul trebuie sa plătească aceste daune?
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Lumi32 , utilizator 21:03, 27 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plateste asiguratorul.
In situatia in care colegul accidentat cere daune, acestea vor fi platite de compania de asigurari la care masina avea o polita rca valabila la data accidentului.Spitalizarea acestuia este acoperita tot de polita rca. Din pacate, spitalizarea sotului dv nu este acoperita de asigurari si conf legii 95/2006 nici casa de asigurari de sanatate nu deconteaza aceste cheltuieli, in consecinta va trebui sa o achite din buzunarul propriu
Este posibil ca societatea de asigurari sa îl de în judecata pe soțul meu pentru recuperarea prejudiciului?
dupa cum ati prezentat situatia, nu.Compania te asigurari face regres doar in anumite situatii dar nu in cazul dv
Poate nu m-am exprimat foarte bine. Colegul era cu soțul în mașină. Șoferul tirului nu a pățit nimic. Cei de la firma sotului au depus deja plângere împotriva celor responsabili cu drumurile. Soția colegului face parte dintr-o familie de romi și era foarte supărată. Am încercat sa sunam sa vedem cum se simte dar nu mai răspunde la telefon și din aceasta cauza ne gândim ca vor cere despăgubiri. Tot firma de asigurări plătește dacă colegul se afla în aceeasi mașina cu soțul?
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2018
Lumi32, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident auto din culpa Lumi32 Lumi32 În data de 19.03.2018, în timpul desfășurării atribuțiilor de munca,soțul a întrat cu mașina într-un tir fapt ce a rezultat distrugerea mașinii și ... (vezi toată discuția)
Mama a fost lovita pe trecerea de pietoni joi 2 dec 2021 și ... Crina pop Crina pop Mama a fost lovita pe trecerea de pietoni joi 2 dec 2021 și și a ales cu dislocarea de umăr rana la cap sila cot ar fi necesitat operație dar ea nu a mai ... (vezi toată discuția)
Despagubiri rca silviu.d silviu.d Buna ziua Supun atentiei dvs. urmatoarea problema : X, proprietar al autoturismului Z, pleaca la drum cu Y - pe post de sofer. Pe parcurs, Y atipeste la ... (vezi toată discuția)