avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa post

Buna ziua,

Exista posibilitatea ca fisele de post sa fie semnate de angajatul in cauza si de catre departamentul resurse umane fara a exista semnatura angajatorului?Se poate da o decizie interna prin care angajatorul imputerniceste departamentul resurse umane de a semna fisele de post impreuna cu angajatii in cauza?Daca nu ,as dori sa stiu baza legala de ce.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: luminita29 , utilizator 08:55, 24 Aprilie 2018
Intr-adevar, dreptul de a semna fisa postului se poate decide prin decizie a angajatorului.

Codul Muncii
Art. 40. [principalele drepturi si obligatii ale angajatorului]
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
...
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sa inteleg ca se poate semna fisa postului doar de catre departamentul resurse umane si angajat fara a fi nevoie de semnatura angajatorului si pe langa aceasta trebuie emisa o decizie prin care departamentul resurse umane este imputernicit a semna fisele de post ale angajatilor.Este ok asa?
Daca este emisa o decizie in acest sens, este corecta procedura.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie cu alte activitati decat in fisa postului anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca se procedeaza corect : la un departament din cadrul firmei, toti salariatii au fisa postului cu atributiile fiecaruia, ... (vezi toată discuția)
Salarizare silana07@yahoo.com silana07@yahoo.com Buna ziua Va rog sa ma ajutați intr-o problema legată de salarizare și anume: eu ca referent de resurse umane când m-am angajat in fisa postului mi s-au ... (vezi toată discuția)
Salariatul refuza semnarea fisei de post simdumitrache simdumitrache Buna ziua, As vrea sa stiu ce sa intampla in cazul in care refuzi semnarea fisei de post ? Ne-a fost modificata fisa de post, in aceasta fisa au fost ... (vezi toată discuția)