avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua, am o vechime in munca de 6 ani la un srl cu toate contributiile platite la zi, si de curand am aflat ca sunt insarcinata in doua luni, data nasterii ar trebui sa fie in luna iunie 2010; problema este ca in luna iunie 2009 am fost in concediu fara plata din initiativa angajatorului, revenind la normal cu luna urmatoare; intrebarea mea este daca mai beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului in cazul in care am o luna de concediu fara plata? sau ce as putea face pentru a beneficia de indemnizatie?

Va rog sa-mi dati un raspuns.Multumesc
Cel mai recent răspuns: maziluandreea79 , utilizator 13:52, 2 Noiembrie 2009
Nu puteti fi in concediu fara plata din initiativa angajatorului. Daca ati scris dvs o cerere de concediu fara plata pentru luna iunie, atunci e la initiativa dvs iar acea luna este intrerupere in realizarea de venituri profesionale. Ca urmare, nu aveti dreptul la indemnizatie crestere copil.
Buna ziua!
Am si eu o intrebare: am o fetita de 1 an si 8 luni si un baiat de 3 luni. In cazul in care a existat cazul acela cu cele 3 gemene a caror mama a castigat lupta cu statul si a primit 3 indemnizatii, s-a modificat ceva, adica eu am posibilitatea sa primesc doua indemnizatii, avand in vedere ca au amandoi sub 2 ani? Multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspuns. Da, intradevar cererea de concediu fara plata este scrisa de mine, dar a survenit din initiativa angajatorului pentru a mai reduce din chelt.(eu primindu-mi salariu). Ce as putea sa fac in momentul de fata pentru a nu pierde indemnizatia, ce as putea face cu luna respectiva in care am fost in concediu fara plata?
Multumesc si astept un raspuns.
@nicoj: Cum angajatorul v-a bagat in chestia asta, tot el sa va ajute sa iesiti. Sa depuna pentru luna respectiva declaratii rectificative, precum ca ati lucrat. Daca nu vrea sa coopereze, nu prea mai aveti ce face. Este greu sa probati in instanta faptul ca v-a constrans sa scrieti acea cerere de concediu fara plata...
@noxa kitty: O chestiune similara m-a preocupat si pe mine aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Sansele de reusita sunt mai mari, consider eu, in cazul descris de mine. Ambii parinti au realizat venituri profesionale si ar avea dreptul la obtinerea acestei indemnizatii.
Pentru acelasi parinte, OUG 148/2005 prevede ca:
Art. 6. - (3) Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 1 se prelungeşte corespunzător, în cazul suprapunerii a două sau trei situaţii de natură a genera acest drept, în condiţiile prevăzute la alin. (1) şi (2).
(4) În cazurile prevăzute la alin. (3) se acordă o singură indemnizaţie, în cuantumul prevăzut de prezenta ordonanţă de urgenţă.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
pakos, utilizator
Da, multumesc, voi urmari acel subiect.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie mamica de gemeni deninick23 deninick23 Avem un baietel de 1 an si 5 luni si sotia mea este in concediu de maternitate pentru el pana la 2 ani. Intre timp, acum 2 saptamani a nascut 2 baietei ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic - firma in faliment catalunia catalunia Buna ziua, situatia mea este urmatoarea: sunt insarcinata cu al doilea copil si la finalul concediului pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani pentru primul ... (vezi toată discuția)
Ccc dupa concediu fara plata Rikidone79 Rikidone79 Pana in aprilie 2011 am fost in CIC iar apoi am intrat in concediu fara plata pentru ingrijirea copilului pentru un an. Am ramas din nou insarcinata. :) As ... (vezi toată discuția)