Buna ziua, am o vechime in munca de 6 ani la un srl cu toate contributiile platite la zi, si de curand am aflat ca sunt insarcinata in doua luni, data nasterii ar trebui sa fie in luna iunie 2010; problema este ca in luna iunie 2009 am fost in concediu fara plata din initiativa angajatorului, revenind la normal cu luna urmatoare; intrebarea mea este daca mai beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului in cazul in care am o luna de concediu fara plata? sau ce as putea face pentru a beneficia de indemnizatie?
Buna ziua.As avea si eu nevoie de cateva lamuriri...sunt intr-o situatie disperata.sunt insarcinata in aproape 4 luni, iar firma la care lucrez de un an jumate e in preg de faliment sau inchidere.Nu stiu ce se va intampla cu mine.as vrea sa stiu ce obligatii au ei fata de mine?Sunt obligati sa ma bage in somaj?Si daca intru in somaj cum se calculeaza indemnizatia?Nu stiu ce sa fac...Si inca ceva...nu stiu cat sunt la zi cu darile la stat, cum as putea afla si asta in ideea de a nu ma trezi la anul ca am probleme ca nu mi-au platit.Va rog din suflet sa-mi raspundeti, sunt chiar disperata.
P.S. Cineva m-a sfatuit sa-mi iau risc maternal...dar daca intra firma in faliment e degeaba, asa-i?