Buna seara ,
Exact , unii muncesc , altii nu , dar luam toti acelasi salariu.
Lucrez intr-un sector in care suntem 10 angajati. Ca in fiecare serviciu avem si noi lingusitori ai sefului , care se gudura pe langa el si evident "trag mata de coada " , nu fac nimic . Dar problema e ca noi nu avem unul , ci 6. Da , din 10 angajati muncim doar 4 , care evident trebuie sa faca munca a 10 persoane.
Nu vreau sa plec , imi place ceea ce fac , sunt multumit de salariu (desigur avem toti acelasi salariu) , dar nu mai pot , nici fizic , nici psihic , sa sustin 6 persoane , simt ca am ajuns la limita. Toti 4 suntem nemultumiti , dar 2 nu vor sa zica nimic de frica sefului.
I-am zis sefului meu si nu o data , sa imparta lucrarile in mod egal ,dar nu ia nicio masura .
Ce sa mai fac ?
Codul Muncii
Art. 5
(1) În cadrul relaţiilor de muncă funcţionează principiul egalităţii de tratament faţă de toţi salariaţii şi angajatorii.
...
Art.2 alin. (2) din Directiva UE privind egalitatea de tratament între persoane, fără deosebire de rasă sau origine etnică prevede că discriminarea directă apare „atunci când o persoană este tratată mai puţin favorabil decât este, a fost sau ar fi o altă persoană, într-o situaţie comparabilă, pe baza rasei sau originii etnice”. CEDO utilizează formularea potrivit căreia trebuie să existe „o diferenţă în tratamentul unor persoane aflate în situaţii analoage sau sensibil similare”, care „se bazează pe o caracteristică identificabilă”.
Persoana care se considera discriminata se poate adresa Inspectiei Muncii, Inspectoratelor Teritoriale de Munca si/sau Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.
hotumattua
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
După descriere pare un loc de muncă "la stat", că numai acolo există 10 angajaţi din care muncesc numai 4. Nu înţeleg ce te nemulţumeşte: munceşti peste program, în locul celorlalţi, nu-ţi primeşti salariul, eşti persecutat?
Faptul că unii stau de pomană nu e treaba ta, iar faptul că şeful acceptă să-i aduci critici însemnă că e blând ca un miel.
Eu zic să-ţi vezi de treabă, cât mai ţine şandramaua, că la infinit nu o să meargă, şi la prima reorganizare să nu te trezeşti pe făraş.
Discriminare
s.sttefan
Buna ziua
Va rog sa ma lamuriti daca in cazul functionarilor publici cu aceleasi drepturi si obligatii si care lucreaza in schimburi, seful nemijlocit ii ... (vezi toată discuția)