avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

sora mea in varsta de 38 ani cu pensie de handicap ,cu insotitor , poate primi pensie de urmas de la tatal meu ?
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 08:55, 2 Noiembrie 2009
Are dreptul numai in conditiile in care handicapul a aparut in perioada prevazuta expres de Legea nr.19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, actualizata:
Art. 66. - Copiii au dreptul la pensie de urmaş:
a) până la vârsta de 16 ani;
b) dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani;
c) pe toată durata invalidităţii de orice grad, dacă aceasta s-a ivit în perioada în care se aflau în una dintre situaţiile prevăzute la lit. a) sau b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas pe baza invaliditatii Darian84 Darian84 Buna ziua! M-ar interesa un raspuns pentru urmatoarea situatie: am 26 de ani impliniti, si, de la varsta de 6 ani, sufar de un handicap accentuat, survenit ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pt o persoana cu handicap miki1968 miki1968 Fratele meu este o persoana cu handicap, beneficiaza de ajutorul de handicap si vrem sa stim daca are dreptul de a primi pensia de urmas (tatal nostru a murit ... (vezi toată discuția)
Pensie persoana cu handicap elena_1234 elena_1234 Buna seara, Am urmatoarea problema: am o sora cu handicap gr II accentuat, handicap din nastere, care are o indemnizatie de 200 RON, varsta 42 de ani. Ar ... (vezi toată discuția)