avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa postului obligatoriu înregistrată?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa postului obligatoriu înregistrată?

Fisa postului poate produce efecte dacă nu este înregistrată în registrul special de fise de post de la compartimentul resurse umane?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:48, 27 Aprilie 2018
,,Prin urmare, institutiile si autoritatile publice au obligația aplicării ștampilei pe documentele emise." Deci până la urmă stampila este opțională., ci nu obligatorie.

Cornel Vasile a scris:

Daca fisa de post este semnata de angajator si angajat,atunci isi poduce efecte chiar si fara stampila.

Daca am postat "au obligatia" .. acest lucru nu inseamna optional, dar afirmatia citata este bazata pe Codul Civil.

Potrivit Codului Civil , fisa postului reprezinta un act juridic . Actul juridic civil valabil incheiat, conform codului civil, presupune îndeplinirea a patru condiţii sau elemente de valabilitate:
- capacitatea de a contracta;
- consimţământul valabil al părţii ce se obligă;
- un obiect determinat;
- o cauză licită.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stampila cu semnatura teodora-17 teodora-17 Buna ziua, M-ar interesa si pe mine sa stiu daca stampila cu semnatura este valabila, sau in ce context este valabila. Pentru diferite proiecte (in calitate ... (vezi toată discuția)
Dosar indemnizatie crestere copil Dana_Saigiu Dana_Saigiu Buna ziua,am si eu cateva intrebari...m-am interesat sa vad ce acte imi trebuie pt dosar si am cateva subpuncte care nu ma lamuresc: 1.cerere aprobata de ... (vezi toată discuția)
Vânzare auto pj - pf clementaene clementaene Buna ziua. Este obligatorie ștampila pe factura emisa de PJ la vanzarea auto ? Este obligatorie ștampila pe talon la înstrăinare ? Multumesc. (vezi toată discuția)