Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca legea pedepseste publicarea chipului meu, neblurat, fara acordul meu pe internet . Am fost filmat in spatiul public intr-adevar, nimic de zis aici, dar cand s-au publicat anumite imagini, cel care a filmat nu a avut acordul meu si nici nu mi-a blurat chipul
Imi cer scuze pentru exprimare, lasam deoparte " anumite imagini". Explicit nu pot interzice unui om sa ma filmeze pe spatiul public cu telefonul lui propietate personala. Dar in momentul in care ajung fara voia mea pe internet, fara blurare ( intimitate ) si fara acordul meu , nu exista nici o lege pe care ar putea incalca respectiva persoana ?
Sunteti persoana publica, faimos, etc? Imaginile publicate sunt prezentate tendentios? Ati fost discriminat? Incerc sa-mi imaginez ce v-a deranjat. Evident ca v-a afectat parerea Dvs. despre imaginea personala, altfel n-ati fi intrebat.
Totusi, e spatiu public, fiecare poate orice, cu exceptia incalcarii sigurantei publice, bunelor moravuri,...etc. In spatiul public nu puteti invoca intimitatea. Nici personalitatile, starurile de cinema, miliardarii nu pot. (De multe ori afisarea intimitatii in public se apropie cu atacul la bunele moravuri.)
Mai departe, omul a mutat niste imagini publice dintr-un spatiu public intr-altul (mai mare, ce-i drept). Nici asta nu e ilegal. Plus ca unele website-uri (cum e FB, de ex.) nu sunt in Romania, deci legea nu le poate atinge
Am inteles , va multumesc, cand am zis blurare si am pus paranteza "( intimitate ) " ma refeream la altceva nu la faptul ca eram gol, dezbracat sau cu "bijuteriile" familiei la vedere , ma refeream la faptul ca nu vreau sa imi apara fata fara acordul meu, pe internet, neblurata, dupa cum stiti pe internet in general orice postare mai tendentioasa, provoaca ura si violenta verbala, dar in principiu am inteles.