avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie proprietari - probleme cu plata consumului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie proprietari - probleme cu plata consumului de apă rece

Buna ziua,sunt Catrina Badulescu si am urmatoarea intrebare; deoarece sistemul este vechi, s a hotarat la ultima adunare generala ca fiecare locatar sa plateasca obligatoriu 2mcubi de apa lunar indiferent daca consuma sau nu, cu toate ca diferenta dintre consumul raportat si cel real o platim oricum , prin impartirea sumei in plus la nr de locatari. Am citit legea si am vazut ca scrie ca hotararile adunarii generale sunt obligatorii, dar va intreb daca aceast hotarare are baza legala, familia mea,formta din 3membri, luna trecuta, de exemplu, consumand 5mcubi, pentru ca suntem plecati mult timp, dar fiind nevoiti sa platim obligatoriu 6. Sper ca ati inteles intrebarea, multumesc. Va doresc sanatate.
Cel mai recent răspuns: catrinabadulescu@yahoo.com , utilizator 18:01, 27 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu locuiti in imobil sesizati oficial presedintele de asociatie de proprietari
Pentru o corecta repartizare consum utilitati initiati demersurile pentru instalare apometre individuale
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu locuiti in imobil sesizati oficial presedintele de asociatie de proprietari
Pentru o corecta repartizare consum utilitati initiati demersurile pentru instalare apometre individuale
Buna ziua.Stau in acel imobil, si avem apometre.Asta este problema mea.Suntem 3membri in familie, iar luna trecuta, de exemplu, am consumt, conform apometrelor 5m cubi de apa, dar d administrator ne a pus la plata 6m, deoarece asa s a hotarat,zice dansa, la adunarea generala a asociatiei, anul trecut,ca fiecare locatar sa plateasca obligatoriu 2m cubi, chiar daca consuma mai putin. Si fiindca exista pierderi,[ instalatia e veche, contoarul general e nou, contoarele individuale,vechi] diferenta este impartita, fiecare locatar plateste si aceasta, lucru cu care sunt de acord. Problema mea este daca aceasta hotarare a adunarii generale de a plati obligatoriu o cantitate de apa impusa are baza legala. mutumesc
In fiecare asociatie exista diferente intre consumul arătat de contorul de bransament si consumul din ap. Asociatia ca sa plateasca factura trebuie sa imparta cuiva acea diferenta . Modul cum vor fi suportate acele diferente se stabileste in Adunarea Generala si pot fi diferite de la o asociatie la alta .
Hotărarile Adunarii Generale sunt valabile pentru toti proprietarii și are la baza Legea 230/2007 cu privire la infiintarea , organizarea si functionarea Asociatiilor de proprietari .
6 mc apa pentru 3 persoane pe luna?
Etse infim de putin!!!

Alte discuții în legătură

Plata diferenta apa Rock Rock Care sunt reglementarile in domeniul calcularii/alocarii diferenţelor la consumul de apa constatate intre apometrul de pe scara si cele ale locatarilor. Cum ... (vezi toată discuția)
Bataie de joc la asociatie! catalin123123 catalin123123 Buna,vin in fata d-voastra cu o problema legata de asociatie! Exact in urma cu un an am cumparat o garsoniera,am facut accest lucru ca pe o ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)