Am lucrat o perioada la o firma ca sofer(10 zile) . Dupa aceasta perioada patronul mi-a comunicat ca nu mai are nevoie de serviciile mele si sa revin in 2 saptamani pt a-mi lua salariul. cand m-am dus a zis ca nu are nimic sa-mi plateasca mie si sa il dau in judecat. Am facut plangere la ITM Buzau precum ca nu mi-a facut contract si ca refuza sa ma plateasca.anexand si dovezi: diagrame si un fax de instiintare catre celalalt coleg precum ca vom lucra in echipaj, semnat si stampilat de firma Cand am primit raspuns SURPRIZA :O aveam contract de munca acesta fiind inregistrat la ITM in perioada aceea de 2 saptamani in care trebuia sa primesc salariul.NU AM SEMNAT NICI UN CONTRACT SI NICI NU STIAM DE EXISTENTA LUI. In aceasta scrisoare scrie ca trebuia sa imi plateasca pana pe data de 25/10/2009, lucru care nu s-a intamplat. Am fost din nou la ITM solicitand copie dupa contractul de munca( o voi primi saptamana viitoare). Ce ar trebui sa fac in continuare? Suma nu e mare, dar au mai fost care au patit la fel la aceeasi firma si au tacut . Eu nu prea pot :D
in urma controlului itm va dispune masura platii salariului.
daca nu aveti suficiente motive si probe sa sesizati si tribunalul. Fiind litigiu de munca, nu se platesc taxe iar in cazul dvs nu aveti nevoie nici macar de avocat :D