avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sesizare CSM
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sesizare CSM

Buna ziua.As dori sa primesc un sfat daca are rost o sesizare la CSM..la o judecatoria am avut doua dosare penale de abuz in seviciu situlburare de posesie.Aceste dosare au fost cercetate la camera preliminara de acelasi judecator si pe motiv ca cererile sunt tardive au fost respinse definitiv.Cererile n-au fost tardive dar in acest fel mi s-a respins atat dreptul laCEDO cat si la instanta superioara.Deoarece conform ECRIS dosarele trebuiau repartizate diferit,am sesizat judecatorria care a raspuns ca repartizarea a fost corecta ,dar nu este adevarat.Hotararea 387/2005 arata explicit acest fapt ,dar a fost abrogata in 2015,Cauza si persoanele din cele doua dosare sunt identice.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 08:34, 30 Aprilie 2018
Exista cai extraordinare de atac, dar doar pentru un numar restrans de temeiuri. Angajati un avocat si va lamureste.

De altfel, dosarele pentru procese penale trec pe la Politie, pe urma pe la Ministerul Public si abia apoi ajung la judecatorie.
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2018
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar partaj bunuri comune MaryMiha MaryMiha Am un dosar de partaj pe rol l a care fostul sot a facut apel. S au amanat o multime de termene i ar acum la ultimul termen s a amanat pentru citarea partilor ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza primirea numarului de dosar depus la tribunal Elena1201 Elena1201 Buna ziua, I-am cerut avocatului meu sa-mi comunice nr-ului dosarului depus de dansul la tribunal, pentru a-l putea verifica si eu pe portalul justitiei. ... (vezi toată discuția)
Plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 ncpp) AurelianDan AurelianDan Unde se poate contesta o respingere a plangerii de neurmarire/netrimitere in judecata,solutie data de Judecatorie?Chiar este definitiva? Este un paradox! ... (vezi toată discuția)