avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângere soluţii de neurmărire/netrimitere ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP)

Unde se poate contesta o respingere a plangerii de neurmarire/netrimitere in judecata,solutie data de Judecatorie?Chiar este definitiva? Este un paradox! Pentru o persoana s-a admis inceperea urmaririi penale pe cand pentru a doua,s-a clasat plangerea mea de catre Parchet pe motiv de prescriptie penala,fiind vorba de aceleasi fapte,in aceeasi perioada de timp! Ce este drept,este vorba de Parchete diferite,cel de pe langa Curtea de Apel mi-a admis plangerea penala,pe cand cel de pe langa Judecatorie mi-a respins-o de motiv de prescriptie. A trebuit sa o atac la Judecatorie dar mi-a fost respinsa si aici,definitiv,se pare!
Cel mai recent răspuns: AurelianDan , utilizator 19:22, 12 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este definitiva incheierea judecatorului de camera preliminara.
Va multumesc pentru raspuns! Dar cat de logic este ceea ce se intampla? De ce pentru o persoana mi-a fost admisa plangerea iar pentru cealalta nu? Este vorba de niste fapte cu urmari foarte grave. Unul poate raspunde dar pentru celalalt s-a prescris...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti cu actele dosarului sa consultati un avocat, doar asa o sa primiti o opinie avizata.
Inca odata va multumesc pentru amabilitate... Dar prin faptele lor,persoanele respective ne-au terminat practic si moral si material. Este vorba de o cercetare penala,plina de abuzuri,de incalcari ale legilor,probe obtinute ilegal. O inventariere facuta fara prezenta gestionarului in urma unui incendiu,de aruncarea de probe esentiale,printre care cenusa rezultanta in urma incendiului,care ar fi demonstrat ce a ars acolo,de un expert pirotehnic care a participat la cercetarile initiale apoi a redactat si Raportul de expertiza... Sunt mult mai multe. Apoi in Apel s-a "volatilizat" plicul ce continea apelul declarat in termen din dosarul cauzei,desi am atestat cu Avizul postal ca l-am trimis in termen,apelul a fost declarat tardiv,de parca eram de acord cu sentinta data pe fond,de cinci ani... Daca ar fi disparut apelul Parchetului de la dosar se facea o ancheta de pomina dar in cazul nostru s-au multumit sa declare tardiv apelul. Au urmat recursul in casatie,Contestatia in anulare si cea la executare,respinse cu brio. Mi s-a admis plangerea impotriva procurorului de caz dar pentru politistul care a coordonat ancheta s-au prescris faptele,respectiv Fals si uz de fals si Abuz in serviciu pentru ambii. Nu mai avem putere sa luptam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul legal de depunere a plangerilor impotriva rezolutiilor procurorului Florentina_A Florentina_A Rezolutia procurorului este de incetare a urmaririi penale pentru una dintre acuzatii, si este comunicata in timpul procesului penal, procesul continuand ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu o intrebare ce se poate intampla daca partea ... Alex97R Alex97R Buna ziua am Si eu o intrebare ce se poate intampla daca partea civila din dosar face plangere pentru Sunteti chemat in aceasta instanta camera 208. Complet ... (vezi toată discuția)
Suspendare proces partaj! daniel58 daniel58 sa suspendat procesul civil, partaj regim matrimonial, in apel la tribunal, fiindu mi facuta plangere penala, pentru un act de donatie facut la primarie, in ... (vezi toată discuția)