avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunuri comune- va rog, ajutati-ma cu un sfat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunuri comune- va rog, ajutati-ma cu un sfat

buna ziua !
sunt casatorita (inca) si am decis sa ma mut din apartamentul in care am locuit cu sotul meu, lasand toate bunurile noastre comune in acest apartament ( nu-mi permite sotul sa iau ceva din aceste bunuri). In acest apartament, urmeaza sa se mute mama lui, o perioada, pana la venirea lui acasa( e plecat din tara). I-as preda mamei lui aceste bunuri, sa nu dispara tot pana la partaj, dar nu stiu sub ce forma.(custodie, inventar, proces verbal) .Nu stiu cum sa formulez, sa fie cuprinzator, astfel incat sa-mi fie si util in cazul unui proces ( de partaj sau furt intre soti etc).
multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 14:11, 28 Octombrie 2009
dovada existentei bunurilor o puteti face cu facturile prin care le-ati achizitionat. puteti face un proces-cerbal de predare cu soacra dv. in care sa treceti deetaliat starea fiecarui bun in parte.
sau o lista de inventar cu toate bunurile aflate in acel imobil , cu semnaturile dvs. si a mamei sotului, eventual si martori
Daca aveti de gand sa divortati ,este bine ca impreuna cu actiunile de divort si partaj sa introduceti si o cerere de inventariere a bunurilor ramase in imobil,.conform art.239 c.pr.civ.Pentru aceasta,la incuviintarea instantei prin incheiere se va deplasa un executor judecatoresc pentru a face inventarul bunurilor.
Conform art.241 c.pr.civ.dovezile administrate cu acest prilej vor putea fi folosite in actiunea de partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se impart datoriile dupa divort? bebela bebela Eu si sotul meu divortam.Avem un credit pentru nevoi personale, din care am cumparat masina, iar o mica parte din credit l-am investit in apartamentul in care ... (vezi toată discuția)
Divort in care sotia pretinde ca totul este al ei Alex_29 Alex_29 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: doresc sa divortez, iar sotia (care are probleme de sanatate mintala) sustine ca toate bunurile din timpul ... (vezi toată discuția)
Partaj partial ?!?! corinuta corinuta Buna ziua As dori sa aflu care sunt sansele sa se poata realiza un partaj partial, adica doar pe bunurile mobile, deoarece costurile sunt foarte mari la ... (vezi toată discuția)