avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in care sotia pretinde ca totul este al ei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in care sotia pretinde ca totul este al ei

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie: doresc sa divortez, iar sotia (care are probleme de sanatate mintala) sustine ca toate bunurile din timpul casniciei sunt ale ei. Este chiar convinsa de acest lucru si declara ca ma va da in judecata si va chema organele de politie daca incerc sa iau orice.

Eu ma voi muta din apartament in urmatoarele zile si voi intenta actiunea de divort oficial, dar cu toate ca as da totul numai sa scap, stiu ca ar fi de preferat sa ma lupt pentru partea mea de bunuri materiale.

In conditiile in care eu ma voi muta, ce pot face astfel incat sa nu instraineze respectivele bunuri pana la pronuntarea oficiala a divortului si posibiliatea inceperii actunii de partaj?

De-asemeni mentionez ca sotia datorita problemelor psihiatric a mers deja la circa locala de politie cu o declaratie conform careia eu as fi incercat sa o imping de pe o stanca acum multi ani - lucru ce nu s-a intamplat, ea a cazut deoarece a stat pe marginea malului din proprie vointa dar nu am martori - ea face aceste declaratii numai pentru a incerca sa imi faca cat mai mult rau inainte de divort.....

In aceeasi ordine de idei ea a refuzat si refuza sa consulte un doctor, sustinand ca eu am probleme psihiatrice nu ea. Am fost dispus sa mergem amandoi la consultatie si nici atunci nu a dorit.

In aceste conditii, ce pot face? Pe de o parte as renunta la tot numai sa plec cat mai repede de langa ea deoarece o cred in stare sa face declaratii de genul celei de mai sus numai ptr a-mi face rau....pe de alta parte...m-as lupta ptr partea me de bunuri.

Va multumesc anticipat pentru orice ajutor!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
despre ce bunuri e vb ?
faceti un inventar al bunurile, pozati-le, scrieti seria elecrocasnicelor, faceti copii dupa facturi etc..
si la partaj, cereti sa i se atribuie si sa va dea sulta pt ele.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
gi-jane2, moderator
Am ridicat problema unui inventar, dar mi s-a spus ca daca ea refuza sa semneze actul notarial care insoteste inventarul acesta este nul.

La fotografii nu m-am gandit, dar ar fi mai valabile decat un inventar nesemnat de ea?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu trebuie semnat de nimeni, dvs sa aveti probe cu ce ati avut in casa, asta era ideea.
chemati 2 prieteni si scrieti pe o bucata de hartie ce aveti in casa, pt ca banuiesc ca nu pt toate aveti facturi. pozele va folosesc sa se vada cum arata bunul, sa se poate evalua oarecum.
aveti un dulap maro din pal 3 sertare cu dimensiunile.. si sa faceti o poza pt a vedea cum era la data asta.
daca nu aveti lucruri de valoare, dati-le incolo.
Va multumesc! In functie de actiunile ei voi vedea care cale o aleg. Daca oricum mergem la judecatorie, voi face si partaj. Daca se linisteste (greu de crezut) renunt si scap. Multumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Bunurile din timpul căsătoriei sunt bunuri comune.. Asta dacă nu aveți încheiată o convenție matrimoniala privind separația bunurilor..
În cazul în care nu aveți o astfel de convenție, bunurile acelea sunt și ale dvs. și ale soției și, în funcție de valoarea lor, consider ca ar fi indicat sa va luptați pentru ele..

Alte discuții în legătură

Buna ziua.am ajuns cu sotul meu la un consens.dorim sa facem ... dora881988 dora881988 Buna ziua.Am ajuns cu sotul meu la un consens.Dorim sa facem separare de bunuri ,fara sa divortam,el cedandu mi partea lui din proprietate…Se poate realiza ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri in caz de divort Corina C. Corina C. Doresc sa stiu daca se poate ca unul dintre soti sa dea o declaratie la notar cum ca in caz de divort renunta la impartirea bunurilor din timpul casniciei, cum ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as dori sa ma ajutati cu un raspuns. nu sunt inca ... ildifree67 ildifree67 Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu un raspuns. Nu sunt inca divortat si vreau sa imi vand masina si sa cumpar in rate alta. Mentionez ca masina este pe numele ... (vezi toată discuția)