avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Impartire bunuri in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Impartire bunuri in caz de divort

Doresc sa stiu daca se poate ca unul dintre soti sa dea o declaratie la notar cum ca in caz de divort renunta la impartirea bunurilor din timpul casniciei, cum ar fi apartamentul care este trecut pe numele ambilor soti.
As vrea sa pot semna o astfel de hartie ca in momentul in care decid sa divortez sa nu existe discutii legate de apartament intre mine si sotul meu(si soacra mea, care s-a implicat prea mult in casnicia noastra).Apartamentul a fost cumparat practic cu banii soacrei mele, chiar daca ea a facut conturi pe numele nostru si apartamentul este pe numele meu si al sotului meu.Eu nu doresc sa iau ceva ce stiu ca nu este al meu, in caz ca asa ceva ar fi posibil.
Intre mine si sotul meu au existat discutii din care am inteles ca soacrei mele ii este frica sa nu ramana baiatul ei fara o parte din apartamentul in care practic numai ea a investit.
Cum casnicia noastra nu mai merge, intentionez sa divortez dar vreau sa pot semna o hartie, eventual fara sa fie nevoie si de prezenta lui, in care eu sa declar ca nu doresc sa impartim apartamentul in caz de divort.
Va multumesc!
Nu se poate prin declaratie, ci prin partaj pe cale amiabila care poate fi facut si in timpul casatoriei si dupa divort.
Va multumesc pentru raspuns! O seara frumoasa!
Eventual o convenţie matrimoniala, desigur dacă impune situaţia si totodata este satisfăcută condiţia primordiala, trecerea unui an de la căsătorie, as opina către o consultaţie prealabila la BNP.
Ca sa se incheie o conventie matrimoniala, trebuie sa se lichideze regimul matrimonial sa se faca partajul si apoi conventia. In speta de fata , am inteles ca se gandesc la divort deci partajul inainte sau dupa e cea mai buna solutie. Adica costuri mai reduse Decat ce ati propus dvs, eu propun un act, dvs 3 - actul de lichidare, partajul, conventia.
Asa este, am şi afirmat ca este doar o opinie, de ce ? Pentru ca din relatare, doamna spune " ...dacă asa ceva o sa se întâmple." Apoi precizează ca temerea este a soacrei..... Bine nimic nou, cam asa e în toate cazurile....apoi în finalul mesajului arata ca intenţionează sa divorţeze....., m am gândit ca poate lichidarea regimului comuniunii bunurilor, va rezolva ori cel putin va îmbunătăţii relaţiile de familie, acestea se deteriorează de multe ori datorita intervenţiilor externe, acele picături chinezeşti.... pentru care poate uneori, regretele sunt tardive. Cam asta a fost raţiunea pentru care am sfătuit userul sa se consulte în prealabil cu notarul, în privinţa bugetului ce trebuie suportat, aveţi perfecta dreptate desigur. Dar poate cine ştie... Poate nu se va destramă o căsnicie, ci o transparenta patrimoniala şi bugetara ar consolida ?

Alte discuții în legătură

Mostenire- ce acte se pot incheia in aceasta situatie? eneelena eneelena ce acte se pot face dupa noul cod civil intr doi soti care sant coopropietarii unui apartament astfel incat copilul sotului din prima casatotie sa nu vina la ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti ContSters341205 ContSters341205 partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei se poate cere inaintea divortului? daca da,care este procedura? (vezi toată discuția)
Partaj in timpul casatoriei dragdel dragdel buna ziua, as vrea sa stiu daca se poate face partaj voluntar in timpul casatoriei, obiectul fiind un apartament, iar sotul care cedeaza partea sa faca act de ... (vezi toată discuția)