:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( ati deschis deja 5 ), pentru ca o astfel de practica incalca pct.3.3 din Regulament.
In situatia in care aveti nelamuriri/intrebari suplimentare legate de acest subiect, aveti posibilitatea sa continuati discutia aici folosind optiunea " raspunde".
De asemenea, am rugamintea sa nu mai folositi literele majuscule la editarea mesajelor, pentru ca si in acest caz incalcati pct.1.2 din Regulament.
Multumesc pentru intelegere.
eneelena a scris:
Daca se face conventie matrimoniala intre doi soti care sant coopropietari pe un apartament in care sotul face un act vanzare -cumparare sotiei si se face partaj si lichidare= conventie de separati e, astfel sotia devenind propietara a apartamentului , copilui din prima casatorie a sotului are dreptul la acest apartament dupa decesul sotului ,daca acesta da in judecata acest act numit conventie matrimoniala?
cazacuioana a scris:
Vanzarea intre soti este interzisa . Conventia matrimoniala se poate face si va stabili bunurile fiecarui sot . Descendentii sotului pot solicita anularea conventiei daca ea este facuta in vederea sustragerii bunurilor din masa succesorala.
eneelena a scris:
Santem coopropietarii unui apartament. sotul are un copil din prima casatorie, iar eu am o sora. avem peste 60 ani si dorim sa ne protejam unul pe celalalt astfel incat atat copilul sotului cat si sora mea sa nu ne poarte prin tribunal la batranete in cazul in care decedeaza unul dintre noi. Ce acte trebuie sa facem in acest sens?
Este valabila conventia matrimoniala?
Noi ne-am gandit si la un eventual divort astfel incat eu sa devin proprietara apartamentului ptr. a nu putea mosteni copilul lui ,iar eu sa fac testament sotului in cazul in care eu decedez ca sora sa nu poata sa vina la mostenire.
Ce solutie ne recomandati ?
Sau poate ne dati o alta solutie favorabila.
Multumesc.
milika01 a scris:
Sunteti liberi sa instrainati contracost sau gratuit CU TERMEN atat nuda proprietate cat si uzufructul.