avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire- ce acte se pot incheia in aceasta situatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire- ce acte se pot incheia in aceasta situatie?

ce acte se pot face dupa noul cod civil intr doi soti care sant coopropietarii unui apartament astfel incat copilul sotului din prima casatotie sa nu vina la mostenire dupa decesul acestuia ,sotii neavand copii. Intrebare: se poate face un act vanzare cumparare ? sau ce solutie exista astfel incat sa nu fie atacabila in instanta dupa decesul sotului. Multumesc,Astept raspuns pe adresa: elenaene53@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: eneelena , utilizator 14:37, 11 Noiembrie 2015
Multumesc.sint de acord cu ceasta propunere.neputeti recomanda un notar bun pentru a face aceste acte. locuim in sect6.Bucuresti. multumesc respectuos.
Nu veti lichida acest regim, nu il veti schimba si nu veti incheia conventii, faceti doar un partaj, impartit doar acest ap, restul bunurilor ce le aveti, ramane comune, la fel ce veti cumpara de acum incolo.
Puteti apela la orice notar.
Veti plati la valorea din grila notarului si nu veti plati impozit.

va mai deranjej cu o intrebare. in cazul in care copilul sau merge in instanta pentru a recupera dreptul sau din partea tatalui are castig ? instanta poate anula acest act conform unei legi? Multumesc mult.
Orice act poate fi atacat, insa sunt putine sanse sa dovedeasca ca a fost vbbde un act facut sa il excluda pe el de la succesiune. Faceti-va ceva probe ca ati platit sulta de ex,; poate omul avea datorii proprii si i -ati dat sa le achite..sunt motive pt care sotii se pot intelege sa faca un partaj.
In urma divortului am facut partajul in care sotul are uzufruct pe tot apartamentul iar eu nud propietar. In actul de lichidare sotul are 30% din apartament, iar eu am 70%. In actul de partaj sotul a fost de acord cu trecerea a 30% din ap in prpietatea mea ,astfel eu am devenit nud propietar iar el uzufructuar. Nu s-a dat sulta. Copilul sotului din prima casatorie poate revendica suma de 2100 euro=30% daca merge in tribunal , daca sotul mi-a cedat-o mie fara sa-i dau sulta? Ce acte mai trbuiesc facute ptr. a sta linistita ca nu are castig in tribunal (copilul sau ne ameninta ca apartamentul v-a fi al sau). MULTUMIRI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj in timpul casatoriei dragdel dragdel buna ziua, as vrea sa stiu daca se poate face partaj voluntar in timpul casatoriei, obiectul fiind un apartament, iar sotul care cedeaza partea sa faca act de ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti ContSters341205 ContSters341205 partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei se poate cere inaintea divortului? daca da,care este procedura? (vezi toată discuția)
Act de partaj voluntar Lentian Lentian Intre mama si cei doi fii a fost facut un act de partaj voluntar avand ca obiect un imobil constituit din casa de locuit si teren aferent . Copartajantii au ... (vezi toată discuția)