avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata concediului medical în cazul contractului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata concediului medical în cazul contractului de management fãrã contract de muncã

Salut. Am o problemă şi am nevoie de ajutorul vostru.
Prin OUG 37/2009 s-a înfiinţat la unitatea unde lucrez, funcţia de director coordonator. S-a emis un ordin de numire şi s-a încheiat un contract de management, fără ca persoana respectivă să aibă încheiat şi un contract de muncă cu unitatea. Contractul de management, potrivit art.III alin.7 din ordonanţă este asimilat contractului individual de muncă. Prin OUG 105/2009 se abrogă OUG 37/2009 şi se desfiinţează funcţia de director coordonator. Ministerul emite un ordin prin care desfiinţează funcţia de director coordonator însă nu încetează contractul de mandat ci îl modifică în ceea ce priveşte angajatorul !!!(citez din ordin: ,,se modifică calitatea de angajator din contractul de management, aceasta revenind ..........). Abrogă şi ordinul iniţial de numire a directorului coordonator.
La data emiterii ultimului ordin, Directorul coordonator, căruia i se desfiinţează funcţia se afla în concediu medical. Acum avem un alt director. Fostul director coordonator este şi acum în concediu medical.
În acest caz cine plăteşte concediul medical? Dacă plăteşte unitatea, până la ce dată plăteşte, în condiţiile în care directorul coordonator a fost schimbat cu o anumită dată?
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 21:10, 29 Octombrie 2009
Ii platiti zilele de concediu medical pana la abrogarea lui 105/2009.Din acel moment nu mai exista raporturi de munca intre acel director si institutie.Dar,pentru a va asigura cadrul legal pentru neplata CM in caz de litigiu cu acel director faceti o sesizare la Casa de asigurare de sanatate prin care solicitati serviciului control sa verifice corectitudinea modului de acordare a certificatului/telor medical.

OUG 158/2005
ART. 51
(1) Controlul modului de acordare a concediilor medicale si de eliberare a certificatelor de concediu medical se realizeaza de catre echipe formate din personal din cadrul serviciilor specializate din structura CNAS, respectiv a caselor de asigurari de sanatate. In cazuri justificate, CNAS, respectiv casele de asigurari de sanatate, coopteaza reprezentanti ai Ministerului Sanatatii Publice sau ai directiilor de sanatate publica si ai directiilor medicale ori ai structurilor similare din ministerele si institutiile din administratia publica centrala cu retea sanitara proprie.
(2) Controlul se realizeaza ca urmare a sesizarii casei de asigurari de sanatate de catre platitori, precum si prin sondaj, la initiativa autoritatilor abilitate sa realizeze controlul.


Iar pentru amanarea plata la restul zilelor de concediu medical va prevalati de Ordinul MS/CNAS nr. 60/32/2006
ART. 88
In intelesul prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, constituie refuzuri justificate la plata indemnizatiilor urmatoarele situatii:
g) amanarea platii ca urmare a sesizarii comisiilor care efectueaza controlul, de catre angajatorul care constata eliberari nejustificate de certificate de concedii medicale;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

105 zile de medical ciuciumuciu ciuciumuciu Buna ziua. Ma ocup de partea administrativa a unei firme. Am o angajata care este de 105 zile in medical si imi aduce in continuare, vorbindu-mi de sus. Eu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dani14 dani14 Buna ziua,am si eu o problema,sunt angajata incepind cu data de 01-08-2009.Din data de 08.10 pana in data de 21.10 am concediu medical cod 06 si in ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl in concediu de boala Melindacska Melindacska buna ziuya, In concediu de boala (mai am 4 luni), pot sa infiintez SRL? (vezi toată discuția)