avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... legislatia muncii- protectia angajatului
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

legislatia muncii- protectia angajatului

buna-ziua
am inteles ca exista o lege care prevede protectia angajatului care a facut o plangere impotriva unui superior ierharhic si care prevede ca acel angajat nu poate fi controlat sau sanctionat de catre acel superior pana la solutionarea plangerii.
as vrea sa stiu daca este adevarat si numarul legii
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:46, 29 Octombrie 2009
Codul Muncii ; Titlul XI ;Capitolul II in functie de caz.
Actul normativ la care faceti referire este Legea nr. 571/2004 privind protectia personalului din autoritatile publice, institutiile publice si din alte unitati care semnaleaza incalcari ale legii, publicata in Monitorul Oficial nr. 1.214/17.12.2004.

Art. 1.
Prezenta lege reglementeaza unele masuri privind protectia persoanelor care au reclamat ori au sesizat incalcari ale legii in cadrul autoritatilor publice, institutiilor publice si al altor unitati, savarsite de catre persoane cu functii de conducere sau de executie din autoritatile, institutiile publice si din celelalte unitati bugetare prevazute la art. 2.
Art. 2.
(1) Dispozitiile prezentei legi se aplica autoritatilor si institutiilor publice din cadrul administratiei publice centrale, administratiei publice locale, aparatului Parlamentului, aparatului de lucru al Administratiei Prezidentiale, aparatului de lucru al Guvernului, autoritatilor administrative autonome, institutiilor publice de cultura, educatie, sanatate si asistenta sociala, companiilor nationale, regiilor autonome de interes national si local, precum si societatilor nationale cu capital de stat.
(2) Prezenta lege se aplica si persoanelor numite in consilii stiintifice si consultative, comisii de specialitate si in alte organe colegiale organizate in structura ori pe langa autoritatile sau institutiile publice.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Allynia a scris:

Codul Muncii ; Titlul XI ;Capitolul II in functie de caz.


Nu cred ca in Codul muncii este reglemantata situatia prezentata de initiatorul topicului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public- reclamatie administrativa impotriva sefului bukinst bukinst Care este articolul din lege ce permite ca un functionar public sa-si reclame administrativ seful pentru abuz in serviciu ce poate fi probat dar sa nu sufere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de hrana Elena Micu Elena Micu Buna ziua,Potrivit Legii 153/2017,art.18,incepand cu 1.12.2018 se va acorda indemnizatie de hrana lunar, Este valabil si pentru unitatile administrativ ... (vezi toată discuția)
Unitatile bugetare de subordonare centrala. Ramochest Ramochest Poate sa imi spuna cineve definitia unei unitati bugetare de subordonare centrala, si desigur baza legala a acestei definitii? (vezi toată discuția)