avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silită din cauza firmei de asigurare ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silită din cauza firmei de asigurare OMNIASIG

Bună ziua.

Tatăl meu a făcut un credit pe firma sa la o bancă(IFN) pentru achiziționarea unui utilaj agricol (combină). Creditul urma a fi plătit în rate agricole anuale cu banii câștigați din prestări servicii ale utilajului respectiv. După cum era și normal, a fost obligat să facă asigurare CASCO utilajului (OMNIASIG).
Ghinionul a făcut ca utilajul să sufere un mic accident chiar în primul an (2016). De fapt nu combina a fost avariată, ci partea din față – culegătorul de porumb si floarea soarelui.
Cei ce trebuiau să repare sau să schimbe piesele avariate erau cei de la NHR, de unde a fost cumpărată combina, numai că aceștia așteptau ca firma de asigurare să plătească.
Inițial, atât NHR cât și OMNIASIG au zis că se rezolvă și că nu este nici o problemă. Au venit și au luat culegătorul de porumb pentru a-l analiza și repara sau schimba. Au trecut apoi câteva luni și încă nu se întâmpla nimic.
În momentul accidentului asigurarea era plătită și valabilă încă jumătate de an. După ce a trecut tot acest timp și după ce tot amânau plata, asigurarea trebuia iar plătită și din moment ce nu au făcut nimic până atunci, tatăl meu nu a mai vrut să le mai plătească nimic.
Într-un final cei de la OMNIASIG încercau să găsească motive ca să nu facă plata, adică acuzau că nu s-a plătit asigurarea în continuare (deci tot ei cu gura mare).
După cum era de așteptat, combina dacă nu a lucrat, nu s-au putut plăti ratele iar banca(IFN) respectivă a reziliat contractul și prin intermediul unui executor, a luat combina care este în prezent scoasă la licitație.
Este evident că se va vinde la un preț foarte mic în comparație cu suma datorată, urmând ca apoi să fie executate celelalte bunuri. Problema gravă este că sunt implicați și fideiusori printre care și eu.

Se poate opri executarea silită dacă dăm în judecată firma de asigurare OMNIASIG, din cauza căreia s-a ajuns în această situație și este răspunzătoare? Sau cum ar trebui să procedăm?

Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune constantinstanga constantinstanga Buna ziua ,voi incerca sa fiu cat mai succint ,deci: Tatal meu a decedat in urma cu 1 an si 3 luni ,mama decedase anterior tatalui meu ,ca atare noi suntem ... (vezi toată discuția)
Problema, asiguratorul nu vrea sa plateasca insaneeee insaneeee Buna ziua, Am o problema destul de delicata si nu stiu unde sa mai apelez. Pe data de 10.02.2012 am avut un accident cu un utilaj (autogreder) care se ... (vezi toată discuția)
Executare silita mostenitori Alexyia Alexyia Buna ziua. Problema cu care ma confrunt este urmatoarea: In anul 2007 tatal meu a facut un credit de nevoi personale la Banca Romaneasca in valoare de 4500 Ron ... (vezi toată discuția)