avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... problema, asiguratorul nu vrea sa plateasca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

problema, asiguratorul nu vrea sa plateasca

Buna ziua,
Am o problema destul de delicata si nu stiu unde sa mai apelez.

Pe data de 10.02.2012 am avut un accident cu un utilaj (autogreder) care se indrepta spre un loc sa faca dezapezire (utilijul a alunecat si m-a zgariat).
Am vorbit cu sefii soferului si au fost de acord ca el este vinovat si mi-au dat RCA sa-mi rezolv problema.Am facut dosarul, m-au trimis la un service sa-mi repar masina. Dupa cateva zila ma suna cei de la service cum ca dosarul este respins.
Am primit acasa si notificarea care spune ca conform articolului 27 din 14/2011 alin 11. Asiguratorul nu acorda despagubiri pentru:11. prejudiciile produse de dispozitivele sau de instalatiile montate pe vehicule, atunci cand acestea sunt utilizate ca utilaje ori instalatii de lucru.

Nu prea inteleg ce vor ei sa zica deoarece - Un autogreder este un utilaj, de construcții folosit la lucrările de pământ pentru eliminarea stratului vegetal, formarea patului, profilarea și nivelarea drumului, executarea rambleelor la terenuri plane prin săparea și deplasarea pământului din gropi de împrumut, formarea și finisarea taluzurilor la ramblee și dembleuri în terenuri fără obstacole.Organul de lucru principal al autogrederului este lama centrală.

El nu avea nici un dispozitiv atasat si cel mai important contactul nu a fost cu lama utilijalui ci cu utilajul propriu-zis.

Am vorbit cu firma de care utilajul apartine (primarie) si ei nu au mai intalnit o asemenea problema pana acum, au mai avut accidente dar toate s-au rezolvat cu RCA. Ei nu vor sa plateasca deoarece ei au asigurare si tb sa-mi rezolv problema cu asiguratorul.

Am fost si la CSA le-am explicat cazul si ei au zis ca nu ai mai intalnit asa ceva si dau dreptate asiguratorului (Omniasig).

Ceva mi se pare in neregula de vreme ce nimeni nu s-a mai intalnit cu o aseamenea problema.(firma/CSA)

Ce este de facut in cazul de fata?
Cel mai recent răspuns: andreirusu , utilizator 14:47, 21 Martie 2012
va ramine o singura varianta - instanta de judecata.
cu firma sau cu asiguratorul?
si cei de la asigurari au dreptate cand au incadrat acest caz (utilaj care nu are nici un dispozitiv montat, si contactul a fost cu utilajul propriu-zis) in art 27 din 14/2011 alin 11?
Parerea mea este ca decizia lor de respingere a dosarului de dauna este nefondata. Au fortat o alta interpretare decat cea fireasca a articolului respectiv. Va sfatuiesc sa depuneti intai o cerere de re-analizare a dosarului, daca nu primiti un raspuns favorabil va trebui sa va adresati unui avocat specializat pentru a actiona in instanta soc. de asigurari.
De regula in aceste cazuri, vinovatul ar fi trebuit sa aiba o asigurare de raspundere civila, care sa acopere eventualele avarii provocate tertilor prin actiuni specifice de dezapezire.

Alte discuții în legătură

Respingere dosar daune rca promocris promocris Buna ziua , Tocmai mi s-a comunicat de catre un asigurator RCA ca mi se respinge un dosar de daune pe motiv ca, si citez:\\"conform Art.27 ,pct.11 din Ordinul ... (vezi toată discuția)
Despăgubire rca criss75ro criss75ro Bună seara! Pe data de 6 martie a.c. în timp ce ma deplasam spre servici cu mașina personală , într-o intersecție am fost lovit de o mașină de la ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca shakuri shakuri Masina mea a fost lovita de lama unei autoutilitare de deszapezire in timp ce aceasta se deplasa spre locul de deszapezire ( nu efectua operatiuni de ... (vezi toată discuția)