avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Respingere dosar daune RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Respingere dosar daune RCA

Buna ziua ,
Tocmai mi s-a comunicat de catre un asigurator RCA ca mi se respinge un dosar de daune pe motiv ca, si citez:"conform Art.27 ,pct.11 din Ordinul 22/2012 al CSA asiguratorul nu acorda despagubiri pentru „ prejudicii produse de dispozitivele sau de instalatiilemontate pe vehicule , atunci cand acestea sunt folosite ca utilaje ori instalatii de lucru „ Prin urmare dosarul va fi respins la plata". Pe scurt, masina fiid parcata, am fost lovit de un utilaj de dezapezire cu lama(avariile nu sunt foarte grave), am facut constatarea amiabila impreuna cu celalalt conducator auto, si impreuna cu polita lui RCA m-am deplasat la asiguratorul sau RCA pentru intocmirea dosarului de daune, pentru ca dupa doua saptamani sa-mi vina raspunsul de mai sus .
Mie unuia respectivul ordin mi se pe nedrept(daca nu de-a dreptul neconstitutional), deci ce as putea face sa-mi repar masina, dar nu pe banii mei, fiinca eu nu am nici o vina .
Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 12:45, 21 Februarie 2013
Refuzul primit nu inseamna ca vinovatul este absolvit de plata daunei, avaria fiind produsa in cadrul activitatii de lucru.Actionati vinovatul in instanta pentru plata daunelor produse, in baza devizului de reparatii.Firma de deszapezire s-ar putea sa aiba si o polita de daune civile prin care sa fiti mai repede despagubit.
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
nucu$, utilizator
Va recomand sa trimiteti o notificare si societatii de dezapezire si soferului vinovat de producerea accidentului. Le comunicati motivul de respingere a dosarului de catre asiguratorul RCA (cazul de excludere prevazut de art. 27 pct. 11) si ii atentionati ca urmeaza sa ii chemati in instanta pentru recuperarea daunelor.
Sunt sanse mari sa rezolvati astfel. Daca totusi nu vor raspunde favorabil, atunci trebuie sa va ganditi daca veti merge sau nu in instanta pentru recuperarea despagubirii.
Multumesc pentru toate raspunsurile .
Notificarea sa o trimit printr-un avocat sau pot sa o trimit eu personal ?
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
promocris, utilizator
O puteti trimite personal sau prin avocat, nu exista o obligatie in acest sens. O notificare trimisa prin avocat prezinta insa anumite avantaje.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema, asiguratorul nu vrea sa plateasca insaneeee insaneeee Buna ziua, Am o problema destul de delicata si nu stiu unde sa mai apelez. Pe data de 10.02.2012 am avut un accident cu un utilaj (autogreder) care se ... (vezi toată discuția)
Despăgubire rca criss75ro criss75ro Bună seara! Pe data de 6 martie a.c. în timp ce ma deplasam spre servici cu mașina personală , într-o intersecție am fost lovit de o mașină de la ... (vezi toată discuția)
Avariere autoturism de catre utilaj de deszapezire dezee dezee Buna ziua, Mi-a fost avariat autoturismul de catre o masina ce efectua lucrari de deszapezire in Voluntari. Am incheiat intelegere amiabila cu firma ... (vezi toată discuția)