Masina mea a fost lovita de lama unei autoutilitare de deszapezire in timp ce aceasta se deplasa spre locul de deszapezire ( nu efectua operatiuni de deszapezire) . Am fost cu soferul la politie unde am dat fiecare cate o declaratie iar in final politistul a intocmit un proces verbal contranvetional pe numele soferului autoutilitarei specificand in descrierea faptei ceva de genu " din declaratiile conducatorilor auto reiese faptul ca ..... a efectuat o manevra la dreapta in timp ce deszapezea si a atins autoturismul "
In declaratia mea cat si a vinovatului este specificat clar ca autoutilitara nu deszapezea ci se deplasa catre llocul in care urma sa efectueze operatiuni de deszapezire.
Soferul autoutilitarei este de bunacredinta si mi-a spus ca poate declara acest lucru si in fata asiguratorului , cum ca nu deszapezea.
Problema este cu procesul-verbal de la politie unde este scris " efectua operatiuni de deszapezire".
Inca nu am fost la asigurator insa as dori sa stiu la ce sa ma astept si ce as putea face in cazul in care asiguratorul ( Euroins) ar gasi nod in papura acel proces verbal intrucat am inteles ca daca un accesoriu montat pe auto provoaca dauna , in timp ce este folosit , societatea de asigurari nu acopera paguba.
Mergeti la asigurator si deschideti dosarul de dauna.Va trebui ca ambii conducatori auto sa dea declaratii si sa prezinte autovehiculele implicate in accident.
In mod normal nu puteti fi despagubit pe RCA cu acest proces verbal dar puteti incerca sa deschideti dosarul . Daca dauna este mica este posibil sa nu se inflameze nimeni.