avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu victime

buna ziua. Acum o luna circulam regulamentar si pe partea mea a intrat unu beat cu o duba. El a fugit de la locul accidentului. dupa 1 ora a fost gasit,a fost testat cu aparatul etilotest si avea o alcolemie de 0,50. In masina mea se mai aflau 2 persoane,dintre care una ranita mai grav. Pers ranita mai grav are 50 de zile de ingrijiri medicale,iar eu si cealalta persoana avem cate 5 zile. Masina a fost declarata dauna totala. As dori sa stiu ce trebuie sa fac in continuare. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:12, 2 Iulie 2013
Sunt multe lucruri de facut. Spre exemplu : solicitati politiei sa va comunice numele lucratorului care se ocupa de acest accident, numarul dosarului si stadiul cercetarilor. Verificati daca autoutilitara apartine unei persoane fizice sau unei persoane juridice si daca acel conducator auto se afla in anumite raporturi cu persoana juridica. Verificati cine este asiguratorul de raspundere civila . Adunati toate documentele care dovedesc cheltuielile efectuate de dvs sau de persoanele ranite (chitante, facturi, bonuri, retete, etc). Incercati sa aflati daca soferul beat dispune de bunuri care ar putea fi indisponibilizate sau daca realizeaza venituri, s.a.md.
Daca nu va veti putea intelege cu soferul autoutilitarei, probabil, va urma un proces in care veti incerca sa va recuperati cheltuielile efectuate si eventuale daune morale.
Daca toate aceste lucruri vi se par complicate sau daca nu dispuneti de timpul necesar atunci angajati un avocat specializat in probleme de circulatie rutiera si daune morale.
Fiind vorba de un accident cu victime ce necesita mai mult de 10 zile de ingrijiri medicale se deschide un dosar de cercetare penala. Persoana care are 50 de zile de ingrijiri medicale trebuie sa se constituie parte vatamata, iar dvs (sau proprietarul autovehiculului) va trebui sa va formulati pretentiile privind prejudiciile suferite in urma accidentului, adica daune materiale (costul reparatiei autovehiculului sau valoarea maxima de despagubire, cheltuieli cu tratamentul si recuperare, etc) si daune morale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere daune materiale si morale- accident rutier larisadiana larisadiana buna; .... as avea nevoie de un model de cerere pentru daune materiale respectiv morale... in urma unui accident rutier intre un scuter pe care se afla mama ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala bibiroy bibiroy buna seara. as dori cateva lamuriri(sprijin) in legatura cu un accident de masina, din care a rezultat vatamarea unei persoane de varsta a 3-a (74 ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu vatamare din culpa isis07 isis07 Buna ziua. Saptamana trecuta, masina sotului meu a derapat si a ajuns pe contrasens, unde a fost lovita de o dubita in care calatoreau 5 persoane. Singura ... (vezi toată discuția)