avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere daune materiale si morale- accident rutier
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere daune materiale si morale- accident rutier

buna; .... as avea nevoie de un model de cerere pentru daune materiale respectiv morale... in urma unui accident rutier intre un scuter pe care se afla mama mea si o masina condusa de un sofer beat ...iesind dintr'o parcare masina a lovit'o pe mama rupandu'i piciorul...in urma evenimentului ea avand parte de ingrijiri medicale de 90 zile...mentionez ca soferul a tras masina inapoi in parcare si pana la venirea politiei....smurdului...a parasit locul accidentului....asta se intampla acum 3 ani ....procesul e abia acum pe rol....stand 3 ani la cazuri penale .... soferul nu s'a interesat de starea mamei....nu a contribuit cu absolut nimic...spitalizare...operatii....recuperari....transport ... Masina soferului nu avea nici asigurare.... si as fi curioasa cum sa formlez o cerere pentru daune materiale si ce suma....se cere in cazul....mai sus mentionat! Va multumesc
Cel mai recent răspuns: larisadiana , utilizator 19:06, 22 Septembrie 2012
Domnule Preşedinte (sau, după caz, Prim Procuror),

Subsemnatul[...]domiciliat în [...] parte vătămată în cauza penală cu nr.[...] , cu termen de judecată la [...], în care figurează ca învinuit (sau inculpat) [...] domiciliat în [...], în temeiul art. 15 alin. 1 c. proc. pen.,

Mă constitui parte civilă

şi vă solicit să-i obligati pe învinuit (sau inculpat) [...][...] cu sediul în [...] să-mi plătească suma de[...] lei, în solidar, cu titlu de despăgubiri civile.
Fapta învinuitului (sau inculpatului), mi-a cauzat acest prejudiciu, mai exact, acesta, la data de [...] , conducând autovehiculul X, din neatenţie m-a accidentat în timp ce traversam strada [...] regulamentar,pe trecerea de pietoni.
Accidentul mi-a cauzat o vătămare corporală gravă, având nevoie de [...] zile îngrijiri medicale pentru a mă vindeca şi totodată mi-am pierdut capacitatea de muncă în proporţie de [...]%, conform certificatului medico-legal aflat la dosar. Paguba pe care am suferit-o şi pe care o pretind, se compune din:

a) [...] lei, diferenţa dintre salariul pe care l-am avut înainte de accident şi cel pe care il primesc in prezent, dovadă actul emis de angajatorul meu, societatea [...];

b) [...] lei, cheltuieli cu spitalizarea şi cu medicamentele, conform adeverinţelor medicale si reţetelor de medicamente;

c) [...] lei, reprezentând cheltuieli pe care le-am efectuat cu transportul la spital, cu deplasările membrilor de familie care au venit la spital şi m-au însoţit, cât şi plata persoanelor angajate pentru a mă ajuta acasă pe o perioadă de [...] zile, până când am putut să mă dau jos din pat.
si daune morale in cuantum de ...

Conform chitanţelor ataşate dosarului cauzei, cuantumul acestei sume este de [...] lei.

Pentru a dovedi pretenţiile de mai sus, în afara probelor indicate, înţeleg să mă servesc cu orice alt mijloc de probă admis de lege.

Data, [...] Semnătura, [...]

DOMNULUI PREªEDINTE (sau PRIM PROCUROR) al [...]
Va multumesc anticipat !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte civila - daune morale, continut cerere constituire parte civila bogdanA2012 bogdanA2012 Fratele meu a murit acum 5 ani si de at ma lupt prin tribunale pentru despagubiri. ei bine acum s-a ajuns la asa ceva probelma este ca nu stiu cum se face ... (vezi toată discuția)
Accident - despagubiri Canon01 Canon01 Socrii au fost victina unui accident rutier produs de alta persoana In urma acestuia au primit certificate medico legale de 25 respectiv 35 zile de ingrijiri ... (vezi toată discuția)
Buna otto29 otto29 Vreau sa stiu si eu cate daune morale ar trebui sa cer pt 22 de zile de spitalizare pt. splina scoasa 4 coaste rupte care au cauzat si apa la plamani toate ... (vezi toată discuția)