avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident - despagubiri
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident - despagubiri

Socrii au fost victina unui accident rutier produs de alta persoana
In urma acestuia au primit certificate medico legale de 25 respectiv 35 zile de ingrijiri medicale
Ulterior au survenit complicatii fara ca certificatul medical al soacrei sa fie actualizat cu alte zile de ingrijiri medicale.
in urma accidentului masina Dacia 1300 a fost distrusa in totalitate
Pana in prezent partile nu s-au impacat.
unitatea spitaliceasca in care au fost internati socrii mei se constituia parte civila in cauza cu suma de 10000 lei
Poate sa-mi precizeze cineva cu aproximatie cuantumul despagubirilor civile care le poate acorda instanta socrilor mei ?
Cel mai recent răspuns: MIHAELA DEDIȚÃ , Avocat 17:25, 13 Septembrie 2011
Limita legala este de 3.500.000 Euro.

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
în primul rând dacă au survenit complicații, trebuie să solicitați în baza actelor medicale care atestă complicațiile medicale, o nouă expetiză medico legală efecutată de INML Mina Minovici. în baza acestei expertize se poate stabili o nouă încadrare juridică sau dacă au rămas infirmități. în funcție de toate acestea, vă puteți majora pretenții civile. puteți solicita daune materiale care trebuiesc dovedite cu acte sau martori, și daune morale. despăgubirile le stabiliți dv-stră. fiecare știe cât a cheltuit pe medicamente, alimente de regim, transport, analize, medici, asistente, etc. iar daunele morale deasemenea fiecare le apreciază în funcție de suferința cauzată. cred că totuși ar trebui să apelați și la sfatul unui avocat, fiind parte vătămată inculpatul va fi obligat și la cheltuieli de judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier miohella miohella buna ziua pe data de 07.01.2010 am sufertit un accident rutier (am fost lovit atat eu cat si sotia mea pe trecerea de pietoni ).Sotia mea a avut nevoie de ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu victimă, pe trecerea de pietoni. cum se poate afla starea dosarului, unde se află acesta, și ce ar trebui să facă victima să se asigure că își recuperează cheltuielile? danidcn danidcn O cunoștință a fost victima unui accident auto pe trecerea de pietoni. La fața locului a venit un echipaj de politie, iar victima a fost transportată cu ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni neftali neftali Bună ziua! Vă rog să mă ajutati cu niste raspunsuri! Multumesc! 1) M-a lovit o mașină pe trecerea de pietoni.Soferul implicat m-a dus la spital. În ... (vezi toată discuția)