avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... CASCO ASIROM platit 2 ani = O MARE TZEAPA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

CASCO ASIROM platit 2 ani = O MARE TZEAPA

Mi s-a aprobat un dosar de dauna auto in urma unui accident intre doua autovehicule pe baza politei CASCO la S.C. ASIROM VIG S.A.Pitesti. Dosarul a fost trimis la ASIROM Bucuresti pentru a se efectua plata dosarului in cauza. Cei de la Bucuresti au facut o expertiza extrajudiciara in cauza ,angajand un expert din Bucuresti care pe baza a doar sase fotografii din dosar a stabilit ca "este clar si fara echivoc ca intre cele doua autovehicule nu a existat impact" si ca autoturismul meu a fost avariat in alte imprejurari.Mentionez ca pozele autovehiculului pe care l-am lovit au fost facute de catre mine cu telefonul mobil, puse apoi pe un CD si date inspectorului ASIROM cand mi le-a cerut si numai cele ale autoturismului meu au fost executate de inspectorul ASIROM. Persoana care a beneficiat de polita mea RCA a deschis dosar de dauna la S.C. EUROINS S.A.Pitesti care a platit un deviz de 4400 ron catre service, reprezentand reparatia autoutilitarei pe care o lovisem.In loc sa vina sa vada cele doua autovehicule in Pitesti (al meu este si acum nereparat),sa le puna unul langa celalalt asa cum s-au gasit in momentul impactului pentru a vedea dinamica si in loc sa ceara dosarul de dauna al autoutilitarei deschis la EUROINS de unde putea lua pozele autoutilitarei executate de inspectorul EUROINS,declaratia olografa a conducatorului auto ,procesul-verbal de constatare a avariilor ,devizul intocmit de service, "expertul" si-a permis sa concluzioneze ,de la 120 km distanta si pe baza a doar 6 poze parca alese special (partea fata a autoturismului meu era dezechipata iar expertul spune ca nu se vede amprenta lasata de carligul de remorcare al autoutilitarei) ,ca nu a existat impact intre autovehicule , intrucat autoutilitara VW LT pe care am lovit-o din spate nu prezinta avarii evidente precum cele ale autoturismului meu VW Bora. In urma acestei expertize care a starnit rasul directoarei ASIROM Pitesti si al altor inspectori de daune carora le-am cerut parerea dosarul a fost respins de la plata de ASIROM Bucuresti si trimis la Pitesti. Mentionez ca evenimentul rutier a avut loc in data de 28.07.2009 ,iar eu am fost informat telefonic de la ASIROM Pitesti ca dosarul a fost respins in data de 14.10.2009.In ziua de 15.10.2009 am mers la ASIROM Bucuresti unde am facut o reclamatie in care contestam expertiza efectuata si am depus si documente din dosarul de dauna al autoutilitarei deschis la EUROINS. Am trimis si un fax cu o reclamatie si documente din dosarul autoutilitarei catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor pentru a analiza acesta frauda dintre ASIROM si expert. As dori sa stiu daca in cazul in care ma voi vedea nevoit sa apelez la instanta de judecata pentru rezolvarea acestei probleme pot cere pe langa daune morale si penalitati la suma pe care ASIROM trebuia sa mi-o vireze in cont. Penalitatile sunt in acest caz de 1% pe zi sau cuantumul lor este diferit?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:33, 24 Octombrie 2009
In cazul politei CASCO, penalitatile ar trebui sa fie precizate in conditiile de asigurare.Daune morale??? Puteti solicita daune pentru pierderi/cheltuieli datorate inutilizarii autovehiculului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! dauna casco perfect cover. În data de 05.05.21 am avut un accident, am lovit ... Florin1010 Florin1010 Buna ziua! În data de 05.05.21 am avut un accident, am lovit in spate un autoturism, am completat constatere amiabila. Pe lângă RCA am și o polița Casco ... (vezi toată discuția)
Probleme grave la dosar de dauna totala pe casco georgefrangulea georgefrangulea In septembrie 2009 pe data de 6, am fost lovit de o masina de gunoi de 14tone . Pe 7/09/03 ma duc cu actele la alliantz, imi deschid baieti dosar de dauna ... (vezi toată discuția)
Acte cerute de asiguratorul rca al vinovatului. e un abuz? kartush1977 kartush1977 Salut pe aceasta cale pe toti membrii foumului si pun cateva intrebari legate de un accident in care am fost lovit din spate. Mai exact treaba sta cam asa: am ... (vezi toată discuția)