avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua! Dauna casco perfect cover. În data de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua! Dauna casco perfect cover. În data de 05.05.21 am avut un accident, am lovit ...

Buna ziua! În data de 05.05.21 am avut un accident, am lovit in spate un autoturism, am completat constatere amiabila. Pe lângă RCA am și o polița Casco perfect cover la City insurance. Am deschis un dosar de daună casco online, inspectorul mi-a propus 4000 lei în regie proprie sau reparatie în service autorizat rar. Am ales un service cu, care asigurătorul are încheiat contract privind decontare directa. Cand am mers la sediul City insurance, inspectorul mi-a comunicat ca ar putea sa crească suma la 6000 lei, am refuzat. Am primit un document de introducere în reparație al autovehiculului și am dus masina în service (reprezentanta vw). Cei de la reprezentanta au trimis inspectorului, o reconstatare și un deviz care au fost trimise mai departe la București în data de 12.05.21. Care este termenul legal pentru un răspuns? Cum ar trebuie sa procedez mai departe? Mulțumesc.


Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Mai 2021
Florin1010, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin1010 , utilizator 23:32, 14 Iunie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Buna seara! City insurance a dat dauna totala, VP 22001 LEI, EPAVA 11000 LEI, VMD 11001 LEI. Masina golf 6, an 2009, 149010 km. Cum pot verifica daca VMD-ul a fost calculat corect? Multumesc

Av. Liviu Voinea a scris:

Fiind vorba despre perfect cover,nu se supune regulilor de la decontarea RCA ci regulilor din contractul casco pe care il aveti cu asiguratorul.
Reaparati masina unde doriti,in orice service,si notificati-i pt plata.
Au termen 30 de zile conform contract perfect cover.

Daca nu platesc,instanta.


~ Conținut șters la cerere ~
Bună seara! Dacă sa dat daună totala și vreau sa repar autoturismul, se poate repara pana la valoarea de piață, 22010 lei? Asa mi-a transmis inspectorul ca se poate, fără sa completez cererea de despagubire?

Av. Liviu Voinea a scris:

Cereti asiguratorului sa va prezinte detaliat cum a ajuns la acest VMD.
Verificati sa corespunda datele introduse cu cele ale masiniii dvs la an,nr km,dotari samd.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie legala reparare cu rca arexuta arexuta Sunt proprietara unui autoturism OPEL ASTRA K achizitionat de la ATP MOTORS Baia Mare. Mentionez ca autoturismul este nou-nout, achizitionat in urma cu 2 luni ... (vezi toată discuția)
Despãgubiri rca dianapanaite dianapanaite Pe un drum naţional din România am fost lovită din spate de un TIR care n-a reuşit să oprească la timp. După vizita la poliţie, şoferul TIR-ului a ... (vezi toată discuția)
Accident cu un polonez cu dauna totala prioan prioan acu o luna am avut un accident in iasi cu un autocar polonez care nu mi-a acordat prioritate intr-o intersectie. Am fost la politie, am aflat pana la urma ca ... (vezi toată discuția)