Buna ziua ,voi incerca sa fiu cat mai succint ,deci: Tatal meu a decedat in urma cu 1 an si 3 luni ,mama decedase anterior tatalui meu ,ca atare noi suntem trei frati, copii ai defunctilor. Dar din pacate, unul dintre noi ,cel mic, a luat o pozitie si o atitudine de respingere si necolaborare .Dorim sa incepem taxa de succesiune ,dar el nu-si doreste decat impartirea mostenirii fara insa a participa si la cheltuielile si datoriile pe care ,din pacate ,defunctul le-a facut in timpul vietii (fiind un mic fermier cu tractor ,combina de treierat si alte utilaje agricole)mai exact ,doua credite la doua banci diferite ,credite ce s-au facut de defunct pentru demararea ciclului de productie si pentru reparatiile utilajelor pe care le deservea.Dupa moartea tatalui nostru eu am platit timp de un an si trei luni o banca iar fratele celalat ,cealalta banca ,deoarece altfel ar fi platit girantii ,intrucat la data acordarii creditelor defunctul avea peste 65 de ani si aceste credite au fost luate cu girul acestor...giranti! Va cer sa ma ajutati si sa ma lamuriti cum sa procedez in continuare si daca fratele nostru cel mic isi continuu aceasta atitudine rauvoitoare ,ce putem face si daca se va tine cont in instanta de faptul ca noi platim aceste credite iar fratele nostru refuza?!
In caz de neintelegere intre mostenitori veti apela la dezbaterea succesiunii in instanta. Toti mostenitorii au obligatia sa suporte pasivul succesiunii.
Somatie
cezar_iul
in cazul in care cineva s-a sinucis si avea o datorie bancara cine se obliga sa o plateasca?
persoana nu era casatorita, nu are giranti iar apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Debit restant
florinine
am o mare problema acum un an tatal meu a facut rata la bcr el acum a decedat si aasigurarea lui nu a despagubit bani datorati.noi acum am ramas 3 frati eu ... (vezi toată discuția)