avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită debit restant
Discuție deschisă în Executare silită

debit restant

am o mare problema acum un an tatal meu a facut rata la bcr el acum a decedat si aasigurarea lui nu a despagubit bani datorati.noi acum am ramas 3 frati eu fiind cap de familie la 24 ani si de cad a decedat tata nu am mai platit banca si ma tot suna de la eos ksi sa le dau bani si eu nu am avut de unde.acum mi-a trimis o notificare acasa cum ca daca nu platesc in termen de 5 zile in conformitate cu prevederile art.120 din ordonanta de urgenta nr.992006 contractul de credit cu banca constituie titlu executoriu...nu stiu ce sa mai fac...al meu tata cand a scos bani nu a ipotecat casa si nici nu a avut girant.va rog din suflet datim un sfat sa stiu ce ii de facut.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 22:06, 30 Noiembrie 2009
Ati dezbatut pana in prezent succesiunea dupa tatal dvs?B-)
nu





Foarte bine! Atunci casa este pe numele defunctului si ei nu vor putea executa absolut nimic fiindca debitorul este decedat si dvs nu ati dezbatut succesiunea , ca atare nu ati preluat drepturile si obligatiile defunctului. Spuneti-le sa nu va mai deranjeze cativa ani de zile de acum inainte! :D
Eu sunt uimit ca asigurarea facuta nu a acoperit creditul , mai ales daca nu a pus casa gaj si nici girant sau coplatitor nu a avut !
Cel mai probabil EOS incearca sa va stoarca de bani .

Mai exact , puteti accepta mostenirea sub titlu de inventar, si in cazul asta mostenitorii mostenesc doar activul mostenirii, nu si pasivul.
Daca dezbateti succesiunea la notar sau in instanta , inseamna ca ati acceptat mostenirea cu efecte depline, mostenitorii fiind pusi in situatia de asi asuma si obligatiile defunctului.
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
Costinel Burca, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un alt caz -probleme cu societate de recuperari creante laszlo.peter laszlo.peter Imi cer scuze cred ca am postat intr-un topic grsit, dar nu stiu unde trebuie sa editez. :stunned: Buna, dupa ce am citit mai multe topicuri pe acest ... (vezi toată discuția)
Card de credit sonigeanina sonigeanina Buna ziua Va multumesc din suflet pentru ceea ce faceti si ma bucur foarte mult ca am gasit in sfirsit un ajutor.Am si eu o mare problema cu EOS KSI.In urma ... (vezi toată discuția)
Am aflat acum de existenta cardului tatalui meu decedat magureanu_77 magureanu_77 buna ziua ! am primit de la eos ksi instiintare ca tatal meu are o datorie la un card raiffeisen din 2003,de care eu nu am stiut mentionez ca tatal meu a ... (vezi toată discuția)