avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Un alt caz -probleme cu societate de recuperari creante
Discuție deschisă în Executare silită

Un alt caz -probleme cu societate de recuperari creante

Imi cer scuze cred ca am postat intr-un topic grsit, dar nu stiu unde trebuie sa editez. :stunned:

Buna,

dupa ce am citit mai multe topicuri pe acest subiect, pe acest forum m-am gandit sa va intreb parerea despre problema mea cu EOS-KSI. Incerc sa fiu cat mai punctual:

Tatal meu a luat in 2006 un credit in valoare de aproximativ 41.000 lei, (avand ca coplatitoare pe mama mea) de la BCR, pe langa a facut si o polita de asigurare pe 5 ani (cat a fost si durata creditului) la BCR Asigurari. In 2007 daca nu ma insel, ei au divortat, ne-am mutat separat toti, eu si fratele meu eram studenti inca. Intre timp tatal meu nu si-a mai platit creditul. Si-a vandut toate bunurile si s-a mutat in Budapesta, Na-m auzit de el pana in ianuarie 2009, cand ne-au sunat dela un spital ca e internat si e pe moarte. Dupa nici doua zile a murit.L-am adus acasa l-am ingropat pe banii nostri. Anul acesta au inceput sa ne sune de la EOS-KSI, cautand pe tatal meu. I-am comunicat ca e decedat si sa isi recupreze banii din asigurarea lui, inca valabila. De atunci saptamanal vin amenintari de la EOS KSI ca eu sunt mostenitorul lui si ca am mostenit activele (nu era cazul), si pasivele (creditul).

Intrebarea mea este sa ma ocup sa recuprez banii de la asigurator, pentru EOS KSI, sau mai bine ii las sa ma mai streseze?
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
laszlo.peter, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 10:17, 21 Aprilie 2010
Stiti cand a fost ultima plata a ratei?
polita de asigurare se plateste cat platesti si creditul, tatal nu a fost asigurat pt 5 ani, achitand in avans. in al doilea rand, polita asigura anumite cauze de deces. in al treilea rand, mama e coplatitoare (asta ziceti dvs), conteaza daca in urma divortului, tatal a inlocuit-o pe mama dvs in contract.
daca mama dvs nu mai are obligatii contractuale, iar dupa tata nu aveti ce mosteni, va duceti la notar si refuzati mostenirea, sa nu-si mai faca griji firma de recuperare ca ati mostenit ceva.
daca valoarea activului depaseste val pasivului, puteti s-o acceptati (mostenirea) cu titlu de inventar si le achitati si lor.
daca mama e inca coplatitoare.. va trebui sa plateasca
Pt: adutescu:

Ultima rata a fost platit in 2006. Am acte da la banca care atesta acest lucru. Am citit in alte topic-uri ca datoriile mai vechi de 3 se prescriu. Insa nu stiu daca este cazul.

Pt: gi-jane:

Asigurarea a fost achitata in avans(cand a luat creditul) , am o hartie clara de la banca. Insa trebuie sa ma interesez de alte detalii. revin.


Multumesc pentru raspunsurile prompte. :)
Buna ziua laszlo-peter

interventie moderator

Va rog frumos sa stergeti din mesajul dvs. denumirea societatii implicate in discutie deoarece ati incalcat Regulamentul de postare.
In Forum se discuta ideea si nu persoana fizica/juridica.
Va multumesc pentru intelegere.

O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debit restant florinine florinine am o mare problema acum un an tatal meu a facut rata la bcr el acum a decedat si aasigurarea lui nu a despagubit bani datorati.noi acum am ramas 3 frati eu ... (vezi toată discuția)
Am aflat acum de existenta cardului tatalui meu decedat magureanu_77 magureanu_77 buna ziua ! am primit de la eos ksi instiintare ca tatal meu are o datorie la un card raiffeisen din 2003,de care eu nu am stiut mentionez ca tatal meu a ... (vezi toată discuția)
Restante la credit aly_ioana aly_ioana In martie 2008 am contractat un credit de 26.500 lei de la BCR ,pe 10 ani,cu o rata lunara de 520 si care e in crestere,deoarece dobanda este administrata de ... (vezi toată discuția)