Buna ziua.
Locuies intr-un bloc cu 9 etaje. Vecina de la etajul 6 de pe coloana mea are o mare avarie la tevile de apa calda, si nu permite accesul in apartament, drept urmare, pentru a nu inunda apartamentele de sub ea, administratorul a oprit apa calda pe toata coloana.
Doamna nu locuieste in apartament, are probleme psihice, si in mare parte s-a comunicat cu mama dumneaei. A dat o declaratie administratiei precum ca nu are nicio avarie in casa, si-a inchis telefonul si nu mai este se gasit.
Administratorul si presedintele asociatiei nu fac nimic de 3 saptamani, spun ca au intrebat la politie, dar politia "nu prea vrea" sa se bage, si ca i-au trimis doamnei mai multe scrisori recomandate fara raspuns insa.
Repet, de 3 saptamani stam fara apa calda, avem copii, 9 apartamente, e absolut oribil.
Dati-mi va rog, un sfat, cum se poate rezolva aceasta avarie, cum se poate folosi forta majora, ce si cum pot primi ajutor de la politie, sau ultima sansa este sala de judecata?
Suntem disperati, iar administratia sustine ca momentan nu avem nicio sansa.
Va multumesc
Incercati prin obtinerea unei hotarari judecatoresti care sa fie executata silit.
Pare simplu dar este cu mult mai complicat decat puteti percepe...si ar trebui sa aveti neaparat avocat angajat daca vreti sa obtineti castig de cauza deoarece in caz contrar eu cred ca veti pierde procesul.
Chiar nu credeti ca ar putea politia sa ne ajute pentru forta majora in conditiile in care doamna a primit notificari in scris ca afecteaza tot blocul, dar nu a intervenit???
Nu ati inteles ce am spus.
E vorba de intrarea in forta in baza unei hotarari judecatoresti.
Adica va trebui sparta usa daca nu deschide...
De regula, doar in caz de infractiuni grave se actioneaza in acest fel si in baza legislatiei cu tenta penala...
Nu este ceva simplu si e posibil sa nu fi obtinut nimeni pana in prezent o astfel de hotarare judecatoreasca, in sensul ca s-au respins astfel de cereri adresate justitiei in scopul de a se intra cu forta pe proprietatea unei persoane.
Cred ca, in urma cu 3-4 ani, chiar mi-a zis cineva ca i-a fost respinsa o astfel de cerere dar nici nu cred ca a stiut sa se judece si fiind proces cu grad ridicat de complexitate e normal sa se fi respins daca nu a stiut sa se judece.
Judecata poate sa fie ceva de mare finete juridica in anumite situatii si sa nu se poata merge precum in litigiile in care asociatia are de luat bani si da in judecata...un datornic...
Politia doar in baza unui mandat are dreptul de a intra in casa cuiva si nu se va emite mandat in cazul dvs. pe domeniu penal pentru asa ceva.
Politia nu se implica in solutionarea de astfel de spete atat timp cat dispozitiile in vigoare prevad procedura de urmat
In situatia in care proprietarul la apartamentul caruia exista o deficienta la sistemul de alimentare utilitati care genereaza prejudicii celorlalti proprietari este reticent refuza sa remedieze defectiunea ,refusa sa permita accesul unui reprezentant al asociatiei de proprietari,unica solutionarea este una de compromis si anume acea de a se intrerupe furnizarea apei pana la remedierea defectiunii
Decat sa sufere o scara intreaga mai bine presedintele de asociatie ar decide sa execute interventia astfel incat restul proprietrailor sa poata beneficia de apa iar proprietarul respectiv cand va aprecia util si necesar sa revina in imobil si eventual va avea nevoie de apa sa apeleze la persoana specializata care sa remedieze defectiunea si sa rebranseze la instalatia de alimentare cu apa
Da, aceasta este o variantă simpla si utila daca este aplicabilă.
Dar daca țevile urca pe la ea si sunt afectați si cei de mai sus exista o problema...
E viabilă varianta daca ea e la ultimul etaj si nu este nimeni mai sus...