avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Apartament - cumparare fara cota parte, proces ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Apartament - cumparare fara cota parte, proces solutionat irevocabil

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.
Pe scurt, vrem sa achizitionam un apartament care nu are cota parte in CF, are mentionat doar dreptul la folosinta. Sunt 2 blocuri pe terenul respectiv iar cei care locuiesc deja in ele, din comoditate, nu s-au inteles sa faca demersurile necesare.

Am inteles de la agentie ca s-a castigat irevocabil procesul cu proprietarul terenului si am primit numarul de dosar pentru a verifica online sentinta, dar nu inteleg nimic din termenii afisati.
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele :

1. Explicarea celor 2 solutionari la date diferite: Admis cererea de instituire a unui sechestru asigurator cu plata unei cautiuni de 355.400 euro. Cu recurs. - si - Admis cererea. Dispune investirea cu formula executorie a incheierii civile din data de 1 Iulie 2011.

2. De unde pot obtine sentinta judecatoreasca pentru a verifica ca procesul e solutionat irevocabil?

3. Cat costa aproximativ sa intabulez apartamentul cu cota parte ? E posibil sa facem lucrul acesta doar pentru apartamentul nostru sau e nevoie sa facem impreuna cu vecinii?

4. E posibil sa vinzi apartamentul in conditiile prezente prin credit bancar? Inteleg ca in multe cazuri, bancile au refuzat sa acorde credit in asemenea situatii.

5. Care sunt pasii concreti care trebuie urmati acum ?

Orice sfat este binevenit.
Multumesc frumos de raspunsuri.

Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2018
Corina1326, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silita mytly_mytly mytly_mytly daca este o hotarire definitiva si irevocabila executorul judecatoresc poate sa faca executarea silita daca pe rol este ``contestatie in anulare recurs```si ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune suspendare executare leusan leusan Am cistigat un proces privins o contestatie la executare.Mi s-a admis inca din fond cererea,dar partea opusa a declrata recurs. Sentinta este irevocabila. ... (vezi toată discuția)
Adjudecatar persoana juridica delta95 delta95 Am adjudecat la o licitatie un apartament ca persoana juridica. La oficiul de cadastru mi s-a refuzat intabularea imobilului din cauza ca este un sechestru ... (vezi toată discuția)