avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cusyodie totala a copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cusyodie totala a copilului

Buna seara! În urma cu aproape 3 ani am divortat si custodia copiilor nostri 2 la numar a ramas comuna doar domiciliul copiilor s a schimbat fata la mama băiatul la tata. Nu s a ocupat niciodata de fata de educatia si cresterea ei si eu acum sunt intr o relatie unde fetita mea e crescută si educată frumos si am vrea sa ne stabilim in alta tara dar nu putem fara acordul tatălui si acesta nu ni l da. As putea sa deschid un proces în care sa cer custodia totala a fetei ? Si daca se poate ce trebuie sa fac si de ce este nevoie? Multumesc din suflet!!!
Da, puteti promova o noua actiune, prin care solicitati modificarea masurilor in ceea ce priveste minora.

Solicitati exercitarea autoritatii parintesti de catre dumneavoastra, exclusiv.

Instanta de judecata trebuie sa evalueze care dintre masura este cea in acord cu interesul fetitei.

Instanta de tutela trebuie sa aiba in vedere conduita de dezinteres manifestata de catre fostul sot.

Probatoriul este un complex, este reprezentat de inscrisuri, anchete psihosociale, martori , interogatorii.

Pentru parasirea tarii, puteti promova o alta actiune, separata, in vederea eliberarii pasaportului individual , pentru minor, cat si pentru suplinirea acordului tatalui.

Va trebuie inscrisuri doveditoare.


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia fetiței mele Nitu Costina Adelina Nitu Costina Adelina Pot obține custodia fetiței mele,deși e pe numele tatălui ,Menționez nu suntem căsătoriți și fetitaare 5 luni (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna ziua, fostul sot nu a platit pensie alimentara de doi ani de zile. cum pot face sa obtin custodie exclusiva?? el este plecat din tara si nu il ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie exclusivă Florentina2019 Florentina2019 Buna ziua ,am si eu o problemă sper sa ma puteți ajuta. In 2010 m am casatorit in Italia cu un cetățean italian ,in 2017 am ramas însărcinată si ne am ... (vezi toată discuția)