avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Obtinere custodie exclusivă
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Obtinere custodie exclusivă

Buna ziua ,am si eu o problemă sper sa ma puteți ajuta. In 2010 m am casatorit in Italia cu un cetățean italian ,in 2017 am ramas însărcinată si ne am întors in Romania unde am si nascut,in2019 am divortat in Romania de comun acord la notar de unde s a obținut custodia comună a copilului,domiciliul fetiței ramanand la mamă si pt tată s au stabilit ore si zile de vizita si s a mai stabilit dr comun acord si o suma de 500 ron pe care tatal trebuie sa il dea fetitei ca pensie alimentară ,pana aici este ok. Dupa divorț tatal nu a respectat ceea ce a semnat nadandui nici un ban din suma pe care o precizaze la divorț,nu respecta zilele si orele de vizita,iar de câteva luni a plecat din Romania înapoi in italia. Banii ma interesează cel mai puțin și sunt mai mulțumită ca a plecat deoarece cand venea ne tulbura si enerva deoarece venea mereu beat si vroia sa ia fata cu el beat cu masina,bineinteles ca nu i o dadeam . Eu as dori sa stiu daca pot obtine custodie exclusivă deoarece oriunde merg chiar si la grădiniță intampin probleme avand nevoie de semnatura lui, as mai dori sa plec in vacanțe in Italia si nu pot sa ies cu fata fara procură de la el pe care nu mi a dato. Va mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:02, 5 Septembrie 2019
Formulati acțiune prin care sa solicitati suplinirea acordului tatălui de a ieși cu minorul din țară pe o perioadă mai mare de timp( 3 ani). Pentru autoritatea părintească exclusivă, luati legatura cu un avocat sa-i expuneti pe larg situația deoarece se obtine foarte greu, însă nu este imposibil.
Contactați un avocat de pe forum
Dacă tatăl manifestă dezinteres în raport cu minorul și lipsa de cooperare contravine interesului superior al minorului, este lesne de înțeles că aveți șanse să obțineți exercitarea autorității părintești în mod exclusiv, însă probele trebuie să fie utile și pertinente iar acțiunea motivată temeinic și persuasiv!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desi detin o sentinta definitiva si irevocabila,nu am prilejul de a-mi vedea copilul! cipri05 cipri05 Buna seara....!Ma aflu intr-o situatie total nedreapta si incorecta.....Am divortat acum 2 ani,un an si m-am judecat cu fosta pentru a obtine vizita ... (vezi toată discuția)
Am doi copii minori,13 si respectiv 14 si 6 luni. Flu flu Flu flu Pot iesi din tara cu copiii ptr vacante,dacă avem custodia comună?Mentionez ca nu are drept de vizita si nici nu isi exercită plata pensiei alimentare ptr ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna dimineata .Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: Sunt divortata din septemebrie 2010 , iar in urma divortului am o hatarare definitiva si irevocabila in ... (vezi toată discuția)