avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am doi copii minori,13 si respectiv 14 si 6 luni.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am doi copii minori,13 si respectiv 14 si 6 luni.

Pot iesi din tara cu copiii ptr vacante,dacă avem custodia comună?Mentionez ca nu are drept de vizita si nici nu isi exercită plata pensiei alimentare ptr minori.Fostul sot este cetăteam străin, nu vine să-si vadă copiii etc.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Flu flu , utilizator 10:42, 31 Octombrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Din pacate, nu puteti sa ieșiti din țară fără acordul tatălui copiilor. Este nevoie de acordul sau si pentru întocmirea pașapoartelor pentru minori. Dacă tatăl prezintă dezinteres față de minori de o perioadă mare de timp, va sfătuiesc să formulati acțiune prin care sa solicitați exercitarea in mod exclusiv a autorității părintești asupra acestora. Doar in acest fel nu o sa mai aveti nevoie de acordul sau in nicio decizie referitoare la minori. O altă variantă ar fi să formulati acțiune prin care sa solicitați doar suplinirea acordului tatălui pentru ieșirea din țară cu minorii, autoritatea părintească rămânând tot comună.
Luati legatura cu un avocat de pe forum si expuneti pe larg situația pentru a vedea care este cea mai bună variantă pentru dvs si minori.
Va stau la dispoziție cu orice informatii suplimentare.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2019
Avocat Neagu Elena, Avocat
Vă multumesc din suflet.

Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere custodie exclusivă Florentina2019 Florentina2019 Buna ziua ,am si eu o problemă sper sa ma puteți ajuta. In 2010 m am casatorit in Italia cu un cetățean italian ,in 2017 am ramas însărcinată si ne am ... (vezi toată discuția)
Retragere din drepturile parentale Gabrya Gabrya In urma divortului, am stabilit de comun acord custodia comuna asupra minorului, cu resedinta la mama. Tatal are obligatia platii unei pensii de intretinere ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)